Tenemos noticias que contarte

En UNICEF queremos conseguir que los más de 7.000 millones de habitantes del planeta conozcan y defiendan los derechos de la infancia en todo momento y en todo lugar. Para lograrlo, estamos convencidos de que el primer paso es contar cuál es la situación de los niños en todo el mundo. Conoce las últimas noticias sobre ellos ¡y ayúdanos a difundirlas!

Últimas noticias

Desde

Hasta

Huracà Matthew a Haití:  per què el còlera és la principal amenaça per als infan

28/10/2016

Huracà Matthew a Haití: per què el còlera és la principal amenaça per als infants ara?

Mentres continua l'avaluació dels estralls causats per l'huracà Matthewa Haití, una amenaça preocupa ara per sobre de tot: el còlera. Aquesta malaltia que es transmet per consumir aigua o aliments contaminats pot ​acabar amb la vida d'un infant​ en molt poc temps.Les inundacions i destrucció​ provocades després de la catàstrofe són el brou de cultiu perfecte per a la propagació del còlera​ i d'altres malalties relacionades amb l'aigua. A més, la propera ​estació de pluges​ podria complicar-ho tot.Haití​ té un dels ​nivells de còlera ​més alts del món. Gairebé 10.000 persones​ han mort a causa d'aquesta malaltia des de l'any 2010.​ A més, només enguany, s'han registrat 27.000​ casos dels quals es calcula que ​1 de cada 3 són infants. HURACà MATTHEWa HAITÍ: LA Lluita CONTRA EL CòLERA éS UNA PRIORItat PeR A UNICEFEl dèbil accès de la població a sistemes d'aigua i sanejament​ adequats dificulta la lluita contra aquesta malaltia. Només 1 de cada 3 persones a Haití té ​latrines​ adequades a la seva disposició, una xifra que empitjora a les zones rurals. A més, la defecació a l'aire lliure​ és una pràctica habitual.Des que es va iniciar el ​brot de còlera el 2010, ​a UNICEF estem treballant sense descans per reduir les ​ malalties transmeses per l'aigua. Ara, després del pas de l'​huracà Matthew, ​hem intensificat la nostra resposta per evitar la seva propagació. Aquestes són algunes de les nostres accions en les darreres setmanes:Hem instal·lat una planta de tractament d'aguaa Jeremie que està proporcionant 100.000 litres d'aigua al día per a 12.500 persones.Hem enviat1 milió de sobresamb sals de rehidratació oral, 600.000 packs de pastilles potabilitzadoresi kits contra la diarrea.Estamrecolzantuna campanya de vacunació contra el còlera a través de la distribució d'1 milió de dosis de vacunes que protegiran a unes 500.000 persones.HURACà MATTHEWa HAITÍ: NECEsSITem la teva ajudaAlguns informes apunten que, des del pas de l'​huracà Matthew​, ja s'han produït morts per còlera. ​De confirmar-se aquestes dades, estaríem davant un senyal molt alarmant. ​Per això, a UNICEF hem intensificat els nostres esforços en aigua i sanejament​ per evitar que es produeixi una nova catàstrofe.Les ​pastilles potabilitzadores d'aigua, el ​tractament de fonts i l'establiment de latrines​ als refugis temporals són components clau de la nostra resposta en aquests moment. Però també treballarem per garantir l'assitència sanitària ​i el tractament dels nens amb ​desnutrició. Necessitem la teva ajuda​ per evitar que els efectes del'huracà Matthew a Haitísiguin pitjors que fins ara. Només amb tu podem seguir lluitant contra el còlera​ i altres malalties transmeses per l'aigua. Ajúda'ns a ajudar!
Seguir leyendo
Objectius de Desenvolupament Sostenible: a quins reptes s'enfronta Espanya?

29/09/2016

Objectius de Desenvolupament Sostenible: a quins reptes s'enfronta Espanya?

L'any passat,Espanya es va sumar a l'aprovació de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030, que té com a objectiu la lluita contra lapobresa i ladesigualtat a nivell global.
Seguir leyendo
Testament Solidari: I si poguéssis ser molt especial per algú que mai coneixeràs?

29/09/2016

Testament Solidari: I si poguéssis ser molt especial per algú que mai coneixeràs?

Setembre és el mes de la tornada a la rutina, a la serenitat, el mes dels començaments i els bons propòsits per al nou curs, i per a moltes persones, el mes de la reflexió. És un moment perfecte per reflexionar sobre el sentit de la nostra vida i la finalitat que volem donar-li al nostre futur. Un moment ideal per pensar en com deixar la nostra empremta en els altres.
Seguir leyendo
Crisi de Síria: portem l'ajuda als infants en ciutats aïllades des de fa mesos

29/09/2016

Crisi de Síria: portem l'ajuda als infants en ciutats aïllades des de fa mesos

La crisi a Síria ens segueix deixant pèssimes notícies. Les parts del conflicte van firmar una treva que ha durat poc. Ara, els bombardejos aeris i els constants atacs han tornat a la vida de milions d'infants sirians i les seves famílies.
Seguir leyendo
El Niño: ja ha passat el pitjor?

18/07/2016

El Niño: ja ha passat el pitjor?

El fenòmen de El Niño, que va començar a finals del finals 2015, ha revolucionat el clima de mig món. Els seus efectes sobre la temperatura de l'Oceà Pacífic, units al canvi climàtic, ha provocat grans sequeres i inundacions.
Seguir leyendo

08/07/2016

La desigualtat infantil: una vulneració de drets que es pot evitar

La desigualtat dels infants a Catalunya ha crescut al 2015 respecte l’any anterior: els nens i nenes que viuen en risc de pobresa, més lluny de la resta.
Seguir leyendo

01/07/2016

Iraq: 3,6 milions d'infants estan en perill per la violència

T'imagines que la vida d'1 de cada 5 infants a Espanya estigués en perill? Seria indignant i dolorós, oi?
Seguir leyendo
La desigualtat infantil: una vulneració de drets evitable

01/07/2016

La desigualtat infantil: una vulneració de drets evitable

La pobresa i la desigualtat infantil a Catalunya, elevades ja abans de la crisi, han incrementat més que a la majoria de països del nostre entorn i més en que altres franges de edat.
Seguir leyendo

28/06/2016

Estat Mundial de la Infància: 69 milions d'infants moriran fins 2030 per causes evitables

Mentre llegeixes això, les vides de milions de nens i nenes estan en perill només per haver nascut en un país i no en un altre, en una comunitat i no en una altra, amb un sexe i no amb un altre. La desigualtat amenaça el present d'aquests infants i el futur del món sencer.
Seguir leyendo