Ajuda humanitària i emergències

<h2><a href="https://www.unicef.es/infancia/emergencias-ayuda-humanitaria/crisis-nutricional-en-el-sahel">Resposta davant la crisi nutricional al Sahel</a></h2><div class="description"><div class="texto"></div><div class="accion"><span><a href="/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/crisi-alimentaria-al-sahel">Donar ara</a></span></div></div> <h2><a href="http://www.unicef.es/infancia/ong-espana/premios-unicef">Premis UNICEF España 2013 </a></h2><div class="description"><div class="texto">UNICEF España llança els seus premis 2013 </div></div> <h2><a href="http://youtu.be/tRKJMAq0hZU">Sahel necessita la teva ajuda </a></h2><div class="description"><div class="texto">L'Ambaixador d'UNICEF España, Pau Gasol, anima des del Txad a col·laborar per pal·liar la crisi nutricional al Sahel. </div><div class="accion"><span><a href="/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/crisi-alimentaria-al-sahel">Donar ara</a></span></div></div> <h2><a href="http://www.unicef.es/cooperacion-internacional/donar-herencia">Dia Internacional del Llegat Solidari </a></h2><div class="description"><div class="texto">El 13 de setembre se celebra per segon any el Dia Internacional del Llegat Solidari i UNICEF España s'ha volgut unir a aquesta iniciativa per promoure el suport a les organitzacions solidàries a través d'un llegat o testament.  </div></div>

Com a mitjana, UNICEF respon a més de 200 emergències cada any, en més de 90 països.

Les emergències, que cada vegada són mésnombroses i complexes, produeixen conseqüències devastadores per als infants, com el reclutament per part de forces armades, laviolència sexual i la pèrdua de serveis bàsics com atenció sanitària i educació

La nostra missió és garantir els drets de l’infant i l’aplicació de la normativa internacional en qualsevol situació d’emergència o crisi humanitària. 

Les crisis humanitàries de 2010, des del terratrèmol a Haití fins a les inundacions al Pakistan, han posat en evidència la importància d’una acció humanitària oportuna, eficaç i ben coordinada.  

Com treballem en una emergència

El Fons d’Emergències

UNICEF en emergències
 

La nostra missió és garantir els drets dels nens i nenes i l'aplicacio de la normativa internacional.

Per donar una resposta més ràpida, abans que una emergència es produeixi, UNICEF disenya plans de contingència i emmagatzema suministres como pastilles potibilizadores d'agua o mantes tèrmiques.

La resposta d'emergència d'UNICEF forma part d'un plan coordinat de les Nacions Unides. UNICEF lidera els grups de coordinació de les emergències en:

  • Aigua, sanejament i higiene
  • Educació
  • Nutrició
  • Protecció de la infància