Tenim notícies que explicar-te

A UNICEF volem aconseguir que els més de 7.000 milions d'habitants del planeta coneguin i defensin els drets de la infància en tot moment i en tot lloc. Per aconseguir-ho, estem convençuts que el primer pas és explicar quina és lasituació dels nens i les nenes a tot el món. Coneix les últimes notícies sobre ells i ajudeu-nos a fer-ne difusió!

Últimes notícies

De

De

Per

Per
Pobreza en Catalunya

03/07/2018

Infants i pobresa, un binomi a trencar

La pobresa infantil a Catalunya és un problema estructural i que continua sent un repte per a les polítiques públiques.
Seguir llegint

24/05/2018

UNICEF Comité Cataluña presenta el informe 'No val a badar. La Agenda 2030 en clave de infancia en Cataluña'

UNICEF prem el botó del compte enrere cap al 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb el llançament de l’informe No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya. El document analitza els Objectius de Desenvolupament Sostenible des de la perspectiva dels drets dels infants i posa la primera pedra per a l’aterratge de l’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya.
Seguir llegint
Mosul: 500.000 infants en perill davant l'ofensiva per a recuperar la ciutat

28/10/2016

Mosul: 500.000 infants en perill davant l'ofensiva per a recuperar la ciutat

L'ofensiva per arecuperar Mosul ja ha començat i s'espera que afecti 1,5 milions de persones. ​A UNICEF calculem que 1 milió de civils​ podrien veure's obligats a desplaçar-se en els propers dies; entre ells es troben 500.000 infants que estan en greu perill.
Seguir llegint
6 mesos del terratrèmol a l'Equador: descobreix què hem aconseguit

28/10/2016

6 mesos del terratrèmol a l'Equador: descobreix què hem aconseguit

Fa 6 mesos, un ​terratrèmol de 7,8 graus​ a l'escala de Richter va provocar una gran devastació a l'Ecuador. Des del primer moment,els companys d'UNICEF al terreny es vanposar a treballar per pal·liar els efectes d'aquest desastre sobre els ​infants i les famílies equatorianes.
Seguir llegint
Huracà Matthew a Haití: per què el còlera és la principal amenaça per als infan

28/10/2016

Huracà Matthew a Haití: per què el còlera és la principal amenaça per als infants ara?

Mentres continua l'avaluació dels estralls causats per l'huracà Matthewa Haití, una amenaça preocupa ara per sobre de tot: el còlera. Aquesta malaltia que es transmet per consumir aigua o aliments contaminats pot ​acabar amb la vida d'un infant​ en molt poc temps.Les inundacions i destrucció​ provocades després de la catàstrofe són el brou de cultiu perfecte per a la propagació del còlera​ i d'altres malalties relacionades amb l'aigua. A més, la propera ​estació de pluges​ podria complicar-ho tot.Haití​ té un dels ​nivells de còlera ​més alts del món. Gairebé 10.000 persones​ han mort a causa d'aquesta malaltia des de l'any 2010.​ A més, només enguany, s'han registrat 27.000​ casos dels quals es calcula que ​1 de cada 3 són infants. HURACà MATTHEWa HAITÍ: LA Lluita CONTRA EL CòLERA éS UNA PRIORItat PeR A UNICEFEl dèbil accès de la població a sistemes d'aigua i sanejament​ adequats dificulta la lluita contra aquesta malaltia. Només 1 de cada 3 persones a Haití té ​latrines​ adequades a la seva disposició, una xifra que empitjora a les zones rurals. A més, la defecació a l'aire lliure​ és una pràctica habitual.Des que es va iniciar el ​brot de còlera el 2010, ​a UNICEF estem treballant sense descans per reduir les ​ malalties transmeses per l'aigua. Ara, després del pas de l'​huracà Matthew, ​hem intensificat la nostra resposta per evitar la seva propagació. Aquestes són algunes de les nostres accions en les darreres setmanes:Hem instal·lat una planta de tractament d'aguaa Jeremie que està proporcionant 100.000 litres d'aigua al día per a 12.500 persones.Hem enviat1 milió de sobresamb sals de rehidratació oral, 600.000 packs de pastilles potabilitzadoresi kits contra la diarrea.Estamrecolzantuna campanya de vacunació contra el còlera a través de la distribució d'1 milió de dosis de vacunes que protegiran a unes 500.000 persones.HURACà MATTHEWa HAITÍ: NECEsSITem la teva ajudaAlguns informes apunten que, des del pas de l'​huracà Matthew​, ja s'han produït morts per còlera. ​De confirmar-se aquestes dades, estaríem davant un senyal molt alarmant. ​Per això, a UNICEF hem intensificat els nostres esforços en aigua i sanejament​ per evitar que es produeixi una nova catàstrofe.Les ​pastilles potabilitzadores d'aigua, el ​tractament de fonts i l'establiment de latrines​ als refugis temporals són components clau de la nostra resposta en aquests moment. Però també treballarem per garantir l'assitència sanitària ​i el tractament dels nens amb ​desnutrició. Necessitem la teva ajuda​ per evitar que els efectes del'huracà Matthew a Haitísiguin pitjors que fins ara. Només amb tu podem seguir lluitant contra el còlera​ i altres malalties transmeses per l'aigua. Ajúda'ns a ajudar!
Seguir llegint
Huracà Matthew: més de 4 milions d'infants en risc a Haití

06/10/2016

Huracà Matthew: més de 4 milions d'infants en risc a Haití

Els efectes del'huracà Matthew ja es pateixen aHaití, on més de4 milions d'infants estan en risc pels danys que aquest fenòmen pugui ocasionar.
Seguir llegint
Objectius de Desenvolupament Sostenible: a quins reptes s'enfronta Espanya?

29/09/2016

Objectius de Desenvolupament Sostenible: a quins reptes s'enfronta Espanya?

L'any passat,Espanya es va sumar a l'aprovació de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030, que té com a objectiu la lluita contra lapobresa i ladesigualtat a nivell global.
Seguir llegint
Testament Solidari: I si poguéssis ser molt especial per algú que mai coneixeràs?

29/09/2016

Testament Solidari: I si poguéssis ser molt especial per algú que mai coneixeràs?

Setembre és el mes de la tornada a la rutina, a la serenitat, el mes dels començaments i els bons propòsits per al nou curs, i per a moltes persones, el mes de la reflexió. És un moment perfecte per reflexionar sobre el sentit de la nostra vida i la finalitat que volem donar-li al nostre futur. Un moment ideal per pensar en com deixar la nostra empremta en els altres.
Seguir llegint
Crisi de Síria: portem l'ajuda als infants en ciutats aïllades des de fa mesos

29/09/2016

Crisi de Síria: portem l'ajuda als infants en ciutats aïllades des de fa mesos

La crisi a Síria ens segueix deixant pèssimes notícies. Les parts del conflicte van firmar una treva que ha durat poc. Ara, els bombardejos aeris i els constants atacs han tornat a la vida de milions d'infants sirians i les seves famílies.
Seguir llegint