Crida i cerca: Patògens

Col·lecció de fitxes per conèixer els patògens que més amenacen la salut de la infància a tot el món i com evitar

 

Crida e cerca: Els patògens més buscats - Fitxes per a l'aula

Les malalties infeccioses són un important problema de salut pública, tant en els països en desenvolupament com en els països desenvolupats. Cada any, roben a milions de nens, nenes i adolescents hores d'estudi, joc i descans, arribant fins i tot a produir-los la mort o greus seqüeles que dificultaran el seu desenvolupament.

Tot i que l'avanç dels tractaments mèdics permet reduir la incidència o gravetat d'aquestes malalties, no podem oblidar que la prevenció és clau. Des de petits ens cal entendre els fonaments biològics de les malalties infeccioses per poder prendre decisions adequades d'higiene i prevenció, com el rentat de mans, la conservació d'aliments, la ventilació d'espais o les vacunes. L'educació per a la salut ens protegeix dels rumors i fake news que posen en perill la nostra supervivència.

Descarga 

Aquesta col·lecció de fitxes, al costat de l'cartell Crida i cerca: Coronavirus, serveixen de suport a l'activitat Dissenya una campanya de salut pública que anima l'alumnat a posar la seva creativitat a l'servei de la prevenció de malalties.


Patògens inclosos en l'edició: SARS-CoV-2 (coronavirus), Paramyxoviridae (família de virus), Neisseria meningitidis (bacteri), Streptococcus pneumoniae (bacteri), Salmonella (bacteri).

Conceptes clau: malalties, patògens, virus, bacteris, fongs, protozous, higiene, aigua, sanejament, rentat de mans, higiene alimentària, salut, educació, COVID-19, prevenció de malalties, salut pública, comunicació social.

Dirigit a: centres educatius, docents d'Educació Primària i Secundària, equips directius, famílies, educadors.

Disponible a: VAL |  CAS 

Data de publicació: setembre de 2020

Edita: UNICEF

Activitats i recursos relacionats

Dissenya una campanya de salut pública

Dissenya una campanya de salut pública

Activitat que ens permet investigar sobre qüestions de salut i posar en marxa la nostra creativitat per informar i prot…

Crida i cerca: Coronavirus

Crida i cerca: Coronavirus

Este cartel, disponible también en versión para colorear, nos ayudará a difundir mensajes de higiene y prevención frent…

Si volem estar sans, tothom a llavar-se les mans!

Si volem estar sans, tothom a llavar-se les mans!

Actividad para Educación Infantil basada en el poema "Manos al agua"

Educació en salut: quadern d'activitats i recursos

Educació en salut: quadern d'activitats i recursos

Propostes per a promoure hàbits saludables des de l’escola i garantir el dret a la salut de tota la comunitat educativa

 

Educar en salut

Aquest nou curs pot ser una oportunitat per reflexionar i millorar algunes coses que passàvem per alt en el nostre dia a dia. Si vols conèixer més idea i propostes sobre salut, educació i COVID-19, pots trobar-les a la nostra guia de materials i activitats "Educar en salut".

descobreix més