Es busca: Patògens

Col·lecció de fitxes per conèixer els patògens que més amenacen la salut de la infància a tot el món i com evitar

 

Els patògens més buscats: Fitxes per a l'aula

Les malalties infeccioses són un important problema de salut pública, tant en els països en desenvolupament com en els països desenvolupats. Cada any, roben a milions de nens, nenes i adolescents hores d'estudi, joc i descans, arribant fins i tot a produir-los la mort o greus seqüeles que dificultaran el seu desenvolupament.

Tot i que l'avanç dels tractaments mèdics permet reduir la incidència o gravetat d'aquestes malalties, no podem oblidar que la prevenció és clau. Des de petits ens cal entendre els fonaments biològics de les malalties infeccioses per poder prendre decisions adequades d'higiene i prevenció, com el rentat de mans, la conservació d'aliments, la ventilació d'espais o les vacunes. L'educació per a la salut ens protegeix dels rumors i fake news que posen en perill la nostra supervivència.

Descarga 

Aquesta col·lecció de fitxes, al costat de l'cartell Es busca: Coronavirus, serveixen de suport a l'activitat Dissenya una campanya de salut pública que anima l'alumnat a posar la seva creativitat a l'servei de la prevenció de malalties.


Patògens inclosos en l'edició: SARS-CoV-2 (coronavirus), Paramyxoviridae (família de virus), Neisseria meningitidis (bacteri), Streptococcus pneumoniae (bacteri), Salmonella (bacteri).

Conceptes clau: malalties, patògens, virus, bacteris, fongs, protozous, higiene, aigua, sanejament, rentat de mans, higiene alimentària, salut, educació, COVID-19, prevenció de malalties, salut pública, comunicació social.

Dirigit a: centres educatius, docents d'Educació Primària i Secundària, equips directius, famílies, educadors.

Disponible a: CAT |  CAS 

Data de publicació: setembre de 2020

Edita: UNICEF

Activitats i recursos relacionats

Dissenya una campanya de salut pública

Dissenya una campanya de salut pública

Actividad que nos permite investigar sobre cuestiones de salud y poner en marcha nuestra creatividad para informar y pr…

Es busca: Coronavirus

Es busca: Coronavirus

Aquest cartell, disponible també en versió per pintar, ens ajudarà a difondre missatges d'higiene i prevenció davant de…

Per estar sans, ens rentem bé les mans

Per estar sans, ens rentem bé les mans

Actividad para Educación Infantil basada en el poema "Manos al agua"

Educació en salut: quadern d'activitats i recursos

Educació en salut: quadern d'activitats i recursos

Propostes per promoure hàbits saludables des de l’escola i garantir el dret a la salut de tota la comunitat educativa

 

Educar en salut

Aquest nou curs pot ser una oportunitat per reflexionar i millorar algunes coses que passàvem per alt en el nostre dia a dia. Si vols conèixer més idea i propostes sobre salut, educació i COVID-19, pots trobar-les a la nostra guia de materials i activitats "Educar en salut".

Descobreix més