UNICEF Educació

El programa educatiu d'UNICEF dirigit
a centres d'ensenyament

Descobreix-lo

Educació en drets

Els drets de la infància poden ser la guia que organitzi la vida escolar, que ajudi a resoldre els conflictes quotidians del centre i que connecti l’aula amb el món.

Biblioteca de recursos

Activitats educatives sobre drets d'infància, desenvolupament sostenible, solidaritat i ciutadania global.

Xarxa de centres

La xarxa de centres educatius d'UNICEF és un reflex de l'esforç que desenvolupen col·legis, escoles i instituts en el seu compromís amb els drets de la infància i la ciutadania global.

Activitats del curs 2019/2020

Aquest curs tenim una nova oportunitat de fer alguna cosa gran a classe. No te les perdis, comptem amb tu!

 

Gotes per al Níger

La mobilització d'alumnes i professors a través de les carreres de gotes aconsegueixen canvis reals en les vides dels nens, nenes i adolescents nigerians, a donar suport al treball de protecció dels drets de la infància d'UNICEF al Níger.

Posa la teva GOTA

 

 

Educació en drets d'infància: convocatòria de reconeixements

El 30 de maig s'obre el formulari on-line per a la presentació de sol·licituds a la convocatòria 2019 de reconeixements a centres referents en educació i drets i ciutadania global. El teu centre educatiu té un projecte educatiu en drets i voleu participar ?: Consulteu les bases per poder anar preparant la vostra sol·licitud.

CONSULTA LES BASES

 

 

 

Guia d'activitats i recursos per al curs 2018-2019

A la guia per a docents "A l'escola, fora de perill", oferim idees i eines per poder abordar a l'aula temes relacionats amb la pau, la no-violència i el bon tracte des d'una perspectiva de participació infantil i juvenil i de drets d'infància .

DESCARREGA LA GUIA

 

Biblioteca: publicacions i recursos educatius

Últimes notícies al blog

Preguntes freqüents

Els nostres materials educatius sobre drets d'infància, desenvolupament sostenible i ciutadania global estan disponibles per a descàrrega gratuïta en www.unicef.es/cat/educa/biblioteca

Anima't a utilitzar les versions electròniques dels nostres materials, el planeta t'ho agrairà. Cada curs escolar enviem als docents i centres educatius registrats a www.unicef.es/cat/educa una guia de recursos amb idees per desenvolupar un tema concret sobre drets d'infància, desenvolupament i ciutadania global a l'aula. També enviem les publicacions sobre Educació en Drets que s'editen cada any. Inscriu-te per rebre-les gratuïtament!

Cada any, milers d'escolars participen en les carreres de Gotes per al Níger que organitzen els seus centres educatius per donar suport al treball d'UNICEF al Níger. Les carreres se celebren en les dates pròximes al Dia de l'Aigua (22 de març)però es pot organitzar durant tot el curs. Són una oportunitat d'unir a la comunitat educativa per un objectiu solidari a través d'una activitat divertida i educativa. Posa la teva gota!

Cada any realitzem una proposta educativa perquè nens i nenes de totes les edats puguin entendre millor els seus drets i convertir-se en defensors dels drets d'altres infants. Descobreix la proposta d'aquest curs!

Sí, a Catalunya hi ha el curs on line Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola és un curs en línia autoformatiu dins el catàleg de formació permanent al professorat del Departament d’Educació.

El dret a l'educació és clau perquè tots els nens i nenes puguin convertir-se en ciutadans de ple dret. Una escola compromesa amb els drets de la infància entén això com la base del seu projecte, de tal manera que la comunitat educativa no només coneix els drets de la infància, sinó que els viu en el dia a dia, fent als mateixos nens i nenes partícips d'una potent transformació de qualitat educativa. Descobreix més: www.unicef.es/educa/educacion-derechos

UNICEF Comitè Espanyol reconeix l'esforç que realitzen les escoles pels drets de la infància al món, en el seu entorn i en el seu propi projecte de centre mitjançant una sèrie de reconeixements, en funció del grau d'implicació del centre educatiu.

Més informació: www.unicef.es/educa/centros-referentes

Les Escoles Amigues d'UNICEF signen un acord pel qual es comprometen a incorporar els drets d'infància en el seu projecte educatiu i a col·laborar amb els projectes de cooperació i emergències d'UNICEF a tot el món, a través d'accions de captació de fons.

Més informació sobre Escoles Amigues d'UNICEF.