Canvis en la convocatòria de la 4a edició de reconeixment de centres referents

La convocatòria de reconeixements corresponent al curs 2019-2020 s'ha vist també afectada per la pandèmia de la COVID-19 i el tancament dels centres educatius. Aquestes modificacions permetran donar continuïtat al procés amb el mínim impacte en els centres involucrats.

 

4ª convocatoria de reconocimientos a centros referentes (2020) - modificación por pandemia COVID-19

 

14/05/2020 

La COVID-19 ha originat una emergència social i sanitària sense precedents en el món. A Espanya, més de vuit milions de nenes, nens i adolescents han vist com es tancaven els centres escolars i el procés educatiu es duia a terme de manera no presencial, entre ells els 109 centres referents en educació en drets de la infància i la ciutadania global.

Des d'UNICEF Espanya hem donat una resposta integral a la comunitat educativa defensant els drets de la infància i la ciutadania global. La nostra màxima ha estat que, tot i que els centres es tanquin, l'educació no s'ha aturat.

Durant aquest temps de confinament hem seguit en contacte amb els centres educatius, especialment amb els centres referents en educació en drets de la infància i la ciutadania global i les escoles col·laboradores: els centres referents han demostrat el seu compromís pels drets de la infància i la ciutadania global, col·laborant amb diferents iniciatives impulsades per UNICEF i compartint multitud d'activitats i accions promogudes des dels mateixos centres per fomentar la participació, el clima escolar, la protecció infantil i adolescent i la promoció dels drets.

Sabem molt bé que no són moments fàcils per a les persones i institucions. La tornada a classe serà diferent i caldrà molta dedicació per part de l'equip directiu i personal docent; tots els esforços dels centres s'han de centrar en els reptes de finalització de curs i per assegurar una reobertura segura, quan sigui possible. Per això, des d'UNICEF hem modificat la convocatòria de centres referents d'enguany.

Canvis excepcionals en la 4a convocatòria de reconeixements

Per tal de que els centres interessats en el reconeixement puguin centrar-se durant aquestes setmanes en el tancament del curs i en l'eventual reobertura de les seves instal·lacions quan la situació ho permeti, se suspèn temporalment la 4a convocatòria de reconeixements. Això afectarà de manera diferent a la situació de cada centre participant:

  • Centres Referents que havien de renovar el seu reconeixement

A causa de les actuals circumstàncies, de manera excepcional, es prorroga el seu reconeixement del nivell 1 per un altre any, fins a la finalització de el curs 2020-2021. Perquè aquesta renovació es faci efectiva és requisit imprescindible sol·licitar-la per escrit, enviant un correu electrònic a [email protected] (copiant al comitè autonòmic corresponent) abans de el 15 de juny de 2020

  • Pilotatge nivell 2

La concessió de reconeixements de nivell 2 queda suspesa fins al proper curs. D'aquesta manera, els 22 centres que estaven participant d'aquest pilotatge continuaran amb el nivell 1. A mesura que la situació ho permeti, s'avançarà en les activitats de pilotatge.

  • Centres interessats en el reconeixement

Diversos centres educatius estaven iniciant el procés de transformació per optar al reconeixement com a referents en educació en drets de la infància en la convocatòria de 2020. A aquests centres se'ls convida a seguir amb el procés de cara al proper curs escolar.

  • Centres referents reconeguts el 2019

En l'última edició, 91 centres educatius van obtenir o renovar el reconeixement per dos cursos educatius, fins al juny de 2021, per la qual cosa no es veuran afectats per la suspensió temporal de la convocatòria.

 

Continuem treballant pels drets de la infància

Seguirem amb molta atenció el progrés de l'emergència educativa per si fos necessari reformular algun dels criteris o indicadors que es revisen en el programa, tot contemplat com fins ara des de la perspectiva de drets d'infància. Encara que l'escenari de treball que planteja la pandèmia és complicat, desitgem continuar treballant amb els centres referents, amb encara més motiu en aquestes circumstàncies. Molt ànim a tothom!

Todo va a salir bien

#educaCOVID19

La COVID-19 està tenint un impacte molt important en el dret a l'educació de milions d'estudiants, en els docents i centres educatius i les famílies. Calen solucions innovadores, recursos i temps, però també paciència i bona voluntat. Junts podem superar aquest sotrac educatiu i convertir-lo en una oportunitat d'aprenentatge. Fem que tot vagi bé!

Descobreix més