Pocoyó i José Calderón fan equip per al Níger

 

Missing fitxer.

Pocoyó i José Calderón s'uneixen a UNICEF en una important tasca: contribuir a que la infància al Níger gaudeixi del seu dret a l'educació. Malgrat que l'educació és un dret fonamental de la infància i és clau per al desenvolupament humà, menys de la meitat dels escolars nigerians acaben la seva educació primària.

Una part d'aquest problema està relacionada amb la manca d'unes instal.lacions escolars adequades que no tenen ni el més bàsic: l'accés a aigua potable i instal.lacions de sanejament. Per aquesta raó, Pocoyó i Calderón animen els centres educatius a unir-se a la campanya Gotes per al Níger d'UNICEF Espanya, sumant petits esforços per aconseguir un gran objectiu comú: portar un milió de nens i nenes nigerians a l'escola.

Pocoyó i el seu amic Ànec viuen en primera persona l'aventura de portar aigua a una escola on no hi ha una font d'aigua potable. Aquesta peça, produïda per Zinkia Entertainment en benefici d'UNICEF, narra d'una manera fàcilment comprensible pels més menuts una dura realitat al Níger: només el 15% de les escoles nigerianes tenen accés a l'aigua potable.

Por la seva part, José Calderón, jugador dels Detroit Pistons i de la Selección Espanyola de Bàsquet, protagonitza un spot en el qual mostra la dificultat de milions d'escolars en el món per tenir accés a instal.lacions d'aigua i sanejament.  En països com el Níger només una de cada quatre escoles té instal.lacions de sanejament, essent en la majoria de casos extraordinàriament precàries. “La manca d'aigua i sanejament a les escoles vulnera el dret a la salut i el dret a l'educació de nens i nenes”, ha declarat José Calderón.

Què és Gotes per al Níger?

Gotes per al Níger és la campanya de cooperació educativa que, per cinquè curs consecutiu, es desenvolupa en col.laboració amb els centres educatius vinculats al programa Enreda't. Els objectius principals d'aquesta campanya són sensibilitzar sobre la relació que existeix entre l'accés a l'aigua potable i els drets de la infància, així com aconseguir suport econòmic per als programes d'UNICEF al Níger.

En el curs 2012-2013 els esforços s'adrecen al programa d'Educació bàsica i igualtat de gènere que té com a objectiu principal escolaritzar el milió d'infants (60% nenes) que encara no van a l'escola al Níger. Des del curs 2008-2009, la campanya Gotes per al Níger donava suport al programa de Supervivència infantil.

El principal mecanisme de contribució són les Curses Gotes per al Níger que cada centre organitza per al seu alumnat animant-lo a conèixer més sobre el tema i a fer petites contribucions. En cadascuna de les quatre edicions anteriors han estat més de 30.000 nens i nenes que han participat anualment. Si bé les carreres se celebren durant tot l'any, és al voltant del 22 de març, Dia mundial de l'aigua, quan hi ha més participació. Els centres que vulguin participar poden registrar la seva cursa al web d'Enreda't.

Pocoyó i els seus amics col.laboren amb UNICEF

Zinkia Entertainment, empresa creadora de Pocoyó, és aliada d'UNICEF des de l'any 2011 i contribueix amb recursos econòmics, tècnics i humans en suport de la seva missió en la promoció i defensa dels drets de la infància arreu del món. Des d'aleshores, Pocoyó ha protagonitzat diverses peces destinades a promocionar els drets de la infància, així com materials didàctics dirigits a nens i nenes d'educació infantil, en col.laboració amb Enreda't, el programa educatiu d'UNICEF Espanya.

 

Participa al blog

Cada setmana passen coses noves en els centres enredats i aquest és el lloc per compartir les vostres experiències. També trobaràs aquí informació d'última hora sobre novetats relacionades amb l'Educació per al Desenvolupament. Contribueix amb les notícies de les activitats que desenvolupi el teu centre! (Recorda iniciar sessió per poder publicar el teu notícia).

Comparteix