Idees de Centres referents

Els Centres referents en educació en drets d'infància es caracteritzen per fer dels drets de la infància l'eix vertebrador del projecte educatiu, impulsant-los en les activitats quotidianes que es realitzen durant el curs escolar. 

 

Avui dijous 11 d'abril de 2024 parlarem amb set centres educatius per conèixer idees i exemples sobre la pràctica dels drets de la infància a partir dels quatre àmbits de l'educació en drets.  

Dos alumnes de l'International School of Catalunya-ISCAT, de La Garriga (Barcelona), parlaran de la importància de conèixer i viure els drets al centre i a la comunitat.

Des de Torrelobatón (Valladolid), el CRA Padre Hoyos parlarà sobre com treballar els drets de la infància en un centre amb dotze alumnes. A més, és una escola saludable i tecnològica.

El Colegio Villalkor (Alcorcón, Madrid), amb més de 1.600 alumnes ens explicarà com aborden els drets, amb exemples com la ràdio escolar o l'aula de convivència.

El CEIP Kantic@ de Arroyo de la Encomienda (Valladolid) nos contará cómo los derechos de la infancia y la música se han convertido en el eje vertebrador de su centro educativo. El CEIP Kantic@ d'Arroyo de la Encomienda (Valladolid) ens explicarà com els drets de la infància i la música han esdevingut l'eix vertebrador del seu centre educatiu.

Des de Calasparra (Múrcia), el CEIP Nuestra Señora de la Esperanza ens parlarà d'entorns protectors per a la infància i ens compartirà algunes de les seves iniciatives, com l'espai ombra.

L'IES José Martín Recuerda (Motril, Granada) és centre referent en educació en drets d'infància des de l'any 2017. Durant aquest temps, els drets de la infància han esdevingut l'eix vertebrador del centre. En aquesta sessió, la directora ens parlarà sobre el projecte de mediació.

Viatjarem també fins a Cadrete (Aragó), on parlarem amb una professora del CPI Castillo Qadrit, on compten amb figures com l'alumne/a ajudant i amb tutories afectives.

A Gran Canària, l'IES El Batán està optant per primera vegada al reconeixement com a centre referent en educació en drets d'infants. Coneixerem les diferents comissions i comitès que hi ha al centre per promoure la igualtat i els drets de la infància, així com la seva motivació per convertir-se en centre referent.

A més, coneixerem més sobre la convocatòria de centres referents en educació en drets d'infants i analitzarem les diferents eines i propostes del programa.

Primavera de 2024

Posa la teva gota!
Curses de solidaritat

Amb l’arribada de la primavera, milers d’estudiants es mobilitzen a les seves escoles i instituts per donar suport al treball d’UNICEF en aigua, medi ambient i emergències humanitàries. Voleu que la vostra comunitat educativa afegeixi les seves gotes? 

Informa't

De
Per

Vols que el teu centre sigui una escola amb drets?

Pots iniciar el procés avui mateix. Fes-nos arribar un correu sol·licitant informació de com iniciar un projecte d'educació en drets.

Contacta