Els tres porquets i el vent ferotge

 “I bufà i bufà… i la casa ensorrà”

 

De vegades, els contes clàssics ens ofereixen l’oportunitat de reinterpretar-los per tractar temes d’actualitat amb els més petits. Per exemple, Els tres porquets es pot narrar per destacar la importància d’aprendre a estar preparats davant dels desastres.

Per ajudar els nostres alumnes a protegir-se davant dels perills i animar-los a ajudar els altres, és important poder fer-ho de manera que els aportem seguretat i puguin desenvolupar la seva percepció de control i autoeficàcia.

Els contes permeten als infants identificar-se amb les dificultats i les emocions dels seus protagonistes protegint-los de l’impacte emocional de les històries reals. L’ús de la fantasia ens permet tractar temàtiques delicades que no podríem abordar si haguéssim de recórrer a històries reals o notícies.

PDF: CAT | CAS | ENG

 

 

Guia de materials educatius per al curs 2017-2018

El nostre planeta, els nostres drets” és un conjunt d’activitats i recursos sobre drets d’infància i canvi climàtic. En aquesta guia es resumeixen unes quantes idees que poden servir d’inspiració als centres i docents que vulguin abordar el canvi climàtic des dels drets de la infància, fomentant la participació i la responsabilitat de l’alumnat.

descobreix més