Jocs multimèdia sobre nutrició


A fi de donar la benvinguda al segon trimestre del curs vos proposem uns quants jocs multimèdia sobre nutrició i salut, dirigits a alumnes de Primària i Secundària. Estos jocs proposen reptes com ara construir una piràmide d’aliments, ajudar una parella d’extraterrestres a completar una missió de reconeixement a la Terra o preparar-se per a presentar un programa de televisió. Els jocs van inclosos en la carpeta del curs "Mengem tots, mengem bé”.

 

Earth Explorers

 

 

Earth Explorers

CD54 i Ene89 són dos extraterrestres que han aconseguit el títol de navegants espacials i ara participen en la primera missió com a caps de tripulació en una missió de reconeixement a la Terra. Tot i que ja han anat en unes quantes missions com a aprenents, encara van una miqueta despistats i tenen dificultats per a fer-ho bé. Al llarg del joc cal aconseguir que els extraterrestres completen les 10 etapes de la missió. I per a fer-ho hauran de viatjar per tot el planeta en cerca de la informació sobre nutrició que la nau d’abastiment els demana. Un polp explorador, Paul, els ajuda amb pistes sobre dades geogràfiques, encara que a vegades són pistes no molt clares... Este joc, dissenyat per a Primària i Secundària, permet conéixer algun dels problemes alimentaris a què el món s’enfronta en l’actualitat. Cal parar atenció a la informació que s’aporta en cada etapa superada perquè, al final del joc, hi ha un test per a obtindre els galons que permeten ser membre de la flota galàctica. Este joc també es pot usar per a reforçar els coneixements sobre geografia física i humana. Com que el joc s’integra amb el Google Earth, és necessari descarrregar-se l’API que permet la visualització de les imatges.

Estreles de la tele

Este joc ens posa en el paper d’un aspirant a presentar un programa de televisió sobre alimentació. Com que els productors del programa són molt exigents i busquen una persona amb bons coneixements sobre la matèria, tots els candidats han de fer un test sobre hàbits d’alimentació i nutrició. Hi ha dos versions del test: en una versió hi ha 7 preguntes (per a Educació Primària) i l’altra en té 15 (per a alumnes de Secundària). Cada pregunta inclou una explicació que ens permet saber més coses sobre els problemes d’alimentació a què s’enfronta el món.

La piràmide d’aliments

Pirámide de alimentos

Una alimentació equilibrada i l’exercici físic són la base d’una vida saludable. Esta piràmide permet als alumnes de Primària i Secundària comprovar si saben alimentar-se bé. En este joc es tracta d’ordenar els aliments segons la freqüència amb què s’han de prendre. També s’ha de distribuir l’activitat física al llarg de la setmana. El joc de la piràmide ha sigut creat pel Ministeri de Sanitat i Consum, dins de l’estratègia Naos per al foment d’hàbits saludables d’alimentació i d’activitat física.

 

 

 

 

Participa al blog

Cada setmana passen coses noves en els centres enredats i aquest és el lloc per compartir les vostres experiències. També trobaràs aquí informació d'última hora sobre novetats relacionades amb l'Educació per al Desenvolupament. Contribueix amb les notícies de les activitats que desenvolupi el teu centre! (Recorda iniciar sessió per poder publicar el teu notícia).

Comparteix