Educant la consciència: Drets, salut mental i educació
Coneixes el paper de l'educació per promoure el dret a la salut mental i el desenvolupament d'hàbits de vida positius en la infància i adolescència? La nostra proposta de recursos i activitats per al curs 2021-2021 pot servir-te de guia.
Un enfocament educatiu
Per a cada estudiant, és important disposar des de la infància de les eines que li permeten prendre consciència de si mateix, dels seus processos cognitius i de les seues emocions, per maximitzar les seues oportunitats de desenvolupament en la vida. Aquestes són eines educatives i, per això, educar la consciència és imprescindible per garantir el dret de cada xiquet o xiqueta al desenvolupament, a l'educació i a la salut.
Guia d'activitats i recursos
Educar la consciència: El paper de l'educació per a promoure el dret a la salut mental i hàbits de vida positius.
Aquest curs proposem un enfocament de la salut mental des d'una perspectiva educativa, en la qual l'educació en hàbits saludables i habilitats per a la vida, la prevenció de la violència, la igualtat i l'eliminació de barreres juguen un paper molt important. Descobreix totes les activitats i recursos que acompanyen a aquesta proposta.
Quadern de formació
Drets, salut mental i educació: Un enfocament per promoure la salut mental i psicosocial des dels centres educatius.
Aquest document per a docents introdueix alguns elements clau de l'abordatge de la salut psicosocial des del centre educatiu: com és l'enfocament educatiu de salut mental, com podem promoure-la des de l'àmbit educatiu, el desenvolupament d'habilitats per a la vida i el seu valor preventiu i el paper de la protecció en els centres.
Com començar:
- Transmetent coneixements sobre salut psicosocial adaptats a l'edat i nivell maduratiu de cada estudiant.
- Promovent actituds cap a la salut mental, les diferències individuals, la personalitat i l'expressió de les emocions que afavoreixen la inclusió i un bon clima escolar.
- Desenvolupant competències i habilitats de vida que fomenten l'autonomia, l'autoconeixement, l'adquisició de seguretat i la prevenció de conductes violentes i discriminatòries.
Tres dates clau