Pakistan: estudiar en un campament de desplaçats

UNICEF i els seus aliats estan creant Centres temporals d'aprenentatge a les zones afectades per les inundacions a Pakistan amb l'objectiu que tots els nens puguin anar a escola.

Fins al moment, s'han establert 1.300 Centres Temporals d'Aprenentatge, que beneficien a gairebé70.000 nens. L'objectiu és arribar a 4.000 centres a les àrees afectades. UNICEF s'encarrega de formar als professors per treballar en aquests centres, que a més dota de material, com els kits d'Escola en una maleta. Cadascun d'ells conté tot el material necessari per 80 alumnes d'educació primària. Fawad Shah, Oficial d'Educació en Emergències d'UNICEF, va destacar la necessitat que els nens rebin una educació adequada malgrat les circumstàncies. "Aquesta província (Sindh) ha estat testimoni d'emergències contínues, els nens ja han perdut moltes jornades acadèmiques, i no volem que això torni a succeir", va dir. "Estem tractant d'assegurar que l'educació continuï, i els nens tenen temps suficient per anar a escola."

Noor Jehan estudia en el campament de Bukhaira

Noor Jehan, de 10 anys, estudia, al costat d'altres 59 companys, en el Centre d'Aprenentatge Temporal establert per UNICEF en el campament de Bukhaira, en la provincia de Sindh.

“Un, dos, tres, quatre, estem aprenent a explicar”, va dir Noor. “L'educació aquí és bona, millor que l'escola del poble”. La seva professora, Shireen, considera que els nens que assisteixen a l'escola del campament estan més disposats a aprendre i a participar en activitats acadèmiques i recreatives. “Els materials d'aprenentatge i recreatius proporcionats per UNICEF estan funcionant”, afirma. “És més fàcil ensenyar amb aquests materials, ja que els nens s'impliquen més”. Les famílies afectades per les inundacions es van desplaçar al campament de Bukhaira després que els nivells de l'aigua pugessin en Tando Allahyar, en Sindh, un dels districtes afectats per les inundacions. El campament alberga actualment a 350 famílies desplaçades. Les organitzacions humanitàries proporcionen refugi, aliments, aigua potable i medicines. Després d'haver perdut les seves escasses pertinences en les inundacions, l'única satisfacció per als pares de Noor és que la seva filla està rebent una educació de qualitat a l'escola del campament. “Està molt bé que pugui estudiar aquí”, va dir la seva mare, Mitha Sumar. “Som gent pobra i no tenim gens. Aquesta escola s'ha construït per als nens, la qual cosa és bé ja que poden estudiar en el campament”.