Pakistan: estudiar en un campament de desplaçats

UNICEF i els seus aliats estan creant Centres temporals d'aprenentatge a les zones afectades per les inundacions a Pakistan amb l'objectiu que tots els infants puguen anar a l'escola.

Fins al moment, s'han establit 1.300 Centres Temporals d'Aprenentatge, que beneficien a quasi70.000 infants. L'objectiu és arribar a4.000 centres a les àrees afectades.

UNICEF s'encarrega de formar als professors per a treballar en aquests centres, que a més dota de materials, com els kits d'Escola en una maleta. Cadascun d'ells conté tot el material necessari per a 80 alumnes d'educació primària.

Fawad Shah, Oficial d'Educació en Emergències d'UNICEF, va destacar la necessitat que els infants reben una educació adequada malgrat les circumstàncies."Aquesta província (Sindh) ha sigut testimoni d'emergències contínues, els infants ja han perdut moltes jornades acadèmiques, i no volem que açò torne a succeir", va dir. "Estem tractant d'assegurar que l'educació continue, i els infants tenen temps suficient per a anar a l'escola".

Noor Jehan estudia Al campament de Bukhaira

Noor Jehan, de 10 anys, estudia, amb altres 59 companys, al Centre d'Aprenentatge Temporal establit per UNICEF al campament de Bukhaira, a la província de Sindh.

“Un, dos, tres, quatre, estem aprenent a contar”, va dir Noor. “L'educació açí és bona, millor que l'escola del poble”.

La seua professora, Shireen, considera que els infants que assisteixen a l'escola del campament estan més disposats a aprendre i a participar en activitats acadèmiques i recreatives.

"Els materials d'aprenentatge i recreatius proporcionats per UNICEF estan funcionant", afirma. "És més fàcil ensenyar amb aquests materials, ja que els infants s'impliquen més".

Les famílies afectades per les inundacions es van desplaçar al campament de Bukhaira després que els nivells d'aigua pujaren a Tando Allahyar, a Sindh, un dels districtes afectats per les inundacions. El campament alberga actualment 350 famílies desplaçades. Les organitzacions humanitàries proporcionen refugi, aliments, aigua potable i medicines.

Després d'haver perdut les seues escasses pertinences a les inundacions, l'única satisfacció per als pares de Noor és que la seua filla està rebent una educació de qualitat a l'escola del campament.

"Està molt bé que es puga estudiar açí", va dir la seua mare, Mitha Sumar. "Som gent pobre i no tenim res. Aquesta escola s'ha construït per als infants, cosa que és bona, ja que poden estudiar al campament".