Kenya: campanya de vacunació als campaments

L'objectiu és protegir els infants de la pneumònia, una de les principals causes de mortalitat infantil a tot el món.

Els campaments de refugiats de Dadaab a Kenya estan duent a terme una campanya de vacunaciócontra el pneumococ. Aquesta mesura és especialment important en aquests moments per les pròpies condicions dels campaments: massificació (els tres, els ocupen 430.000 persones) i baixes condicions d'higiene i sanejament.

Dadaab s'ha convertit en el tercer major centre de població de Kenya, després de la capital,Nairobi i la ciutat portuària deMombasa, i el nombre segueix creixent, ja que segueixen arribant 1.200 somalis al dia.

Arreu del món, la pneumònia es cobra la vida de prop de 1,5 milions d'infants menors de 5 anys -més que la SIDA, la tuberculosi i la malària junts. A Kenya, lapneumònia és responsable de30.000 de les 124.000 morts anuals dels infants menors de cinc anys.

"La vacuna contra el pneumococ prevé als infants de la pneumònia i la meningitis. La pneumònia és una de les principals causes de mortalitat infantil, per la qual cosa és bo que els refugiats estiguin rebent aquesta vacuna", va afirmar Ranganai Matemo, Oficial de Salut d'UNICEF a Dadaab.

La història d'Hubia i els seus sis fills 

Hubie Aden i els seus sis fills van arribar recentment aHagadera, un dels campaments deDadaab. Van haver de caminar durant 21 dies des Kibiyow (situat al nord de Somàlia) fins arribar al campament. El seu marit es va quedar a Somàlia per tenir cura de les tres vaques que van sobreviure. Va ser una decisió mútua, però espera retrobar-se amb ell aviat.

Durant el procés de registre de refugiats, Hubie i els seus fills van rebre una ració de menjardurant tres setmanes, a més d'altressubministraments bàsics, roba i un sostre. També es immunitza als seus fills.

En els campaments, a més de la protecció contra lapoliomielitis, el xarampió i la diftèria, els infants menors d'un any reben una vacuna contra elpneumococ. Així que el fill més petit de Hubie, Mohammed, de 9 mesos, va rebre més injeccions que els seus germans.

"No hi havia hospitals a Somàlia, i els meus fills no estaven vacunats, va dir Hubie." Crec que és important perquè a mi em van vacunar de petita. Això ajudarà a que els meus fills no es emmalalteixin ".