Vacunació contra la polio a Costa d'Ivori

S'ha engegat a Costa d'Ivori una campanya de vacunació contra la poliomielitis recolzada per UNICEF. L'objectiu és immunitzar a 7 milions de nens menors de cinc anys.

Des del començament de l'any, s'han confirmat 34 casos de poliovirus salvatge tipus 3 al país. Com a conseqüència de la inseguretat registrada al país després de les eleccions presidencials, els serveis rutinaris de vacunació es van veure perjudicats. Per aquesta raó i per assegurar l'èxit de la campanya, tots els aliats s'han mobilitzat per garantir que els set milions de nens reben la seva dosi de vacuna."Les comunitats estan informades sobre la poliomielitis i l'important que és la vacunació per protegir als nens d'aquesta malaltia, afirma Brigitte Toure, Especialista en Salut d'UNICEF. "Juntament amb els nostres aliats hem d'assegurar-nos que tot el procés logístic, amb més de 13.000 equips de vacunació en tot el país, es duu a terme sense problemes de manera que no es quedi ni un nen sense vacunar”.

Maximizar l'impactE

La polio és una malaltia altament contagiosaque pot deixar als nens paralitzats. Per maximitzar l'impacte de la campanya, UNICEF està treballant per estendre les vacunes als nens nounats i conscienciar sobre la necessitat de rentar-se les mans per reduir la propagació de la malaltia. "Per parar l'epidèmia, estem demanant el suport de pares i cuidadors per assegurar-nos que es vacunen a tots els nens", va afirmar Christina de Bruin, Representant Adjunta d'UNICEF a Costa d'Ivori. "Hem de treballar junts per complir amb el termini global d'eradicar el virus de la polio tipus 3 per a finals de 2011, i assegurar que es compleix el dret dels nens a la salut, la supervivència i, en particular, a la vacunació".