Tailàndia: 300.000 articles d'higiene, sanejament i aigua per a les víctimes de les inundacions

UNICEF està proporcionant més de 300.000 articles d'higiene, sanejament i aigua, així com pastilles de sabó, gotes de clor per purificar l'aigua, gel per rentar-se les mans i borses d'escombraries, a les famílies afectades per les inundacions, amb la finalitat de contribuir a prevenir la propagació de malalties transmissibles.

Els articles, adquirits al propi país, estan arribant a les famílies afectades a través del Ministeri de Salut Pública. A aquest organisme se li van lliurar ahir prop de 27.000 ampolles de clor, que poden usar-se per potabilitzar 2.000 litres d'aigua cadascuna, i avui mateix 7.000 ampolles de sabó líquid. La setmana vinent es proporcionaran unes 200.000 pastilles de sabó i altres 33.000 ampolles de clor.

Es necessiten 1,2 milions de dòlars

UNICEF ha fixat en 1,2 milions de dòlars les necessitats pressupostàries per proporcionar ajuda d'emergència i assistència als nens i famílies afectades per les inundacions a les àrees de salut, protecció infantil, subministrament d'aigua i sanejament, promoció de la higiene i educació."La higiene i el sanejament són sempre una gran preocupació en qualsevol inundació", ha assenyalat *Tomoo *Hozumi, Representant d'UNICEF a Tailàndia. "Encara que no s'han notificat brots fins al moment, les aigües contaminades de les inundacions poden ocasionar malalties. El risc d'aquestes malalties pot reduir-se a través d'un sanejament adequat i la millora en les pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans freqüentment". El nombre de nens que ha mort durant les inundacions també és motiu de preocupació, ha agregat *Hozumi. Fins avui, les inundacions s'han cobrat 533 vides, incloent 77 nens. La majoria de les morts de nens, dels quals el 70% eren menors de 17 anys, van anar per *ahogamiento. "Els nens que es troben atrapats en cases envoltades per l'aigua no tenen espai per jugar, per la qual cosa acaben jugant en l'aigua. A causa que molts nens tailandesos no saben nedar, això comporta un gran risc”. UNICEF ha distribuït fullets amb informació sobre accions pràctiques i senzilles que les famílies haurien d'adoptar per protegir la salut i el benestar general dels seus fills.

Protegir als nens, màxima prioritat

UNICEF ha recolzat la creació d'Espais Amics de la Infància en 40 centres d'evacuació, per proporcionar llocs segurs per a activitats recreatives i de suport psicosocial per als nens, així com formació en el registre de nens i la prevenció de l'abús i l'explotació infantil en els centres. Mentre les aigües estan retrocedint en algunes províncies, UNICEF distribuirà Escoles en una maleta a uns1.000 col·legis que van resultar seriosament danyats per les inundacions. Cada Escola en una maleta conté materials bàsics per a l'aprenentatge i l'ensenyament a un màxim de 80 alumnes, i s'empra perquè els nens continuïn aprenent en espais temporals mentre es reparen i reconstrueixen les seves escoles.