Tailàndia: 300.000 articles d'higiene, sanejament i aigua per a les víctimes de les inundacions

UNICEF està proporcionant més de 300.000 articles d'higiene, sanejament i aigua, així com pastilles de sabó, gotes de clor per purificar l'aigua, gel per rentar-se les mans i borses de brossa, a les famílies afectades per les inundacions, amb la finalitat de contribuir a prevenir la propagació de malalties transmissibles.

Els articles, adquirits al propi país, estan arribant a les famílies afectades a través del Ministeri de Salut Pública. A aquest organisme se li van lliurar ahir prop de 27.000 botelles de clor, que poden usar-se per potabilitzar 2.000 litres d'aigua cadascuna, i avui mateix 7.000 botelles de sabó líquid. La setmana vinent es proporcionaran unes 200.000 pastilles de sabó i altres 33.000 botelles de clor.

ES NECESSITEN 1,2 milIONS de dÒlars

UNICEF ha fixat en 1,2 milions de dòlars les necessitats pressupostàries per proporcionar ajuda d'emergència i assistència als infants i famílies afectades per les inundacions a les àrees de salut, protecció infantil, subministrament d'aigua i sanejament, promoció de la higiene i educació."La higiene i el sanejament són sempre una gran preocupació en qualsevol inundació", ha assenyalat Tomoo Hozumi, Representant d'UNICEF a Tailàndia. "Encara que no s'han notificat brots fins al moment, les aigües contaminades de les inundacions poden ocasionar malalties. El risc d'aquestes malalties pot reduir-se a través d'un sanejament adequat i la millora en les pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans freqüentment".
 
El nombre d'infants que ha mort durant les inundacions també és motiu de preocupació, ha agregat Hozumi. Fins avui, les inundacions s'han cobrat 533 vides, incloent 77 infants. La majoria de les morts d'infants, dels quals el 70% eren menors de 17 anys, van ser per ofegament. "Els infants que es troben atrapats en cases envoltades per l'aigua no tenen espai per jugar, per la qual cosa acaben jugant en l'aigua. A causa que molts infants tailandesos no saben nadar, això comporta un gran risc”. UNICEF ha distribuït fullets amb informació sobre accions pràctiques i senzilles que les famílies haurien d'adoptar per protegir la salut i el benestar general dels seus fills.

ProtegIr als INFANTS, mÀxima prioriTaT

UNICEF ha recolzat la creació d'Espais Amics de la Infància en 40 centres d'evacuació, per proporcionar llocs segurs per a activitats recreatives i de suport psicosocial per als infants, així com formació en el registre d'infants i la prevenció de l'abús i l'explotació infantil als centres. Mentre les aigües estan retrocedint en algunes províncies, UNICEF distribuirà Escoles en una maletaa uns 1.000 col·legis que van resultar seriosament danyats per les inundacions. Cada Escola en una maleta conté materials bàsics per a l'aprenentatge i l'ensenyament a un màxim de 80 alumnes, i s'empra perquè els nens continuïn aprenent en espais temporals mentre es reparen i reconstrueixen les seues escoles.