Sahel: la vida d'un milió d'infants en risc.

Abril marca el començament de la temporada de sequera a la regió del Sahel. Només plou un cop l'any al Sahel, una regió àrida que s'estén per Níger, Mauritània, Mali, Burkina Faso, Txad, Nigèria, Senegal i Camerun. Però l'any passat no va ploure prou, i ara la crisi és imminent.

10 milions de persones s'enfronten a la inseguretat alimentària. "Estimem que el 2012 hi hauràmés d'1 milió de nens patint desnutrició aguda greu", va dir David Gressly, director regional d'UNICEF per a l'Àfrica Occidental i Central. "És important saber que ladesnutrició pot matar".
 

UNA CRISIS QUE VÉ AVISANT

Molts desastres naturals ocorren sense previ avís. El cas de Sahel és diferent. És una emergència que es ve gestant com a resultat de lapujada del preu dels aliments, les males collites i la fragilitat profunda de la vida a la regió.

Les famílies estan venent el seu bestiar, el que els fa més vulnerables quan arribi la temporada de fam. No obstant això, una crisi que es pot predir és una crisi per la qual es pot estar preparat. "D'abril a juny és quan això es va a gestar com una veritable crisi. El que estem fent és estar preparats per quan això succeeixi ", va dir Gressly.

UNICEF trEBALLA en tres fases

"Bàsicament estem treballant en tres fases", va explicar Gressly. "La fase de resposta: la resposta d'emergència per fer front a l'augment de la desnutrició en els vuit països. En segon lloc, la creació de xarxes de seguretat en cada un d'aquests països, com ja s'ha fet aNíger per afrontar els casos dedesnutrició d'aquest any i que veurem amb probabilitat en els propers anys. Finalment, fer front a la naturalesa crònica del problema, construint els mecanismes perquè això no passi en el futur i fent front als factors subjacents ". A través d'aquestes fases, el principal focus d'UNICEF serà assegurar que els nens no només rebin aliments, sinó també eltractament mèdic i terapèutic necessari perquè aquesta crisi no els afecti en el seu desenvolupament.