N-8009 Davant la crisi de Líbia, UNICEF prioritza el benestar de les famílies

A UNICEF li preocupa la situació a l’interior de Líbia i el seu impacte en el benestar de les dones i els infants.  Per aquest motiu, ha fet una crida per accedir a Líbia i poder prestar assistència davant dels avalots que s’estan produint al país.

Com a conseqüència de l’augment del nombre dedones i infants que estan creuant cap a Tunísia, UNICEF està treballant amb els seus aliats per assegurar que se satisfacin les seves necessitats.

A més, per assegurar que les famílies rebin l’orientació, assistència i suport psicosocial que necessiten durant la seva estada, UNICEF ha format psicòlegs, que s’han desplegat a la zona.

Higiene i sanejament, una prioritat

Les condicions d’higiene i sanejament, tant en el camp com en la frontera, no són bones, UNICEF està distribuint equipaments d’higiene i establint latrines per satisfer les necessitats d’unes 20.000 persones.

També s’ha començat a rebre subministraments, que s’han ubicat a Tunísia, per respondre a les necessitats de la població, tant en la frontera com en l’interior de Líbia, tan aviat com es permeti l’accés.