Eva González coneix el treball d'UNICEF a Etiòpia

La presentadora de televisió Eva González ha viatjat a Etiòpia per conèixer la situació de la infància i el treball d'UNICEF contra la desnutrició infantil.

Durant la seva estada en aquest país, ha visitat els programes que desenvolupa l'organització, al costat del Govern i ONG locals, per prevenir i tractar la desnutrició infantil. El treball es centra en realitzar controls periòdics per detectar la manca de micronutrients, poder diagnosticar problemes de nutrició i aplicar les solucions corresponents en cada cas.

Eva González es va mostrar especialment interessada en un dels programes implantats per UNICEF a Etiòpia, que aconsegueix que els membres de les pròpies comunitats s'impliquin en la posada en pràctica de mesures destinades a prevenir, detectar i tractar els casos d'infants amb desnutrició. En total, hi ha més de 34.000 voluntaris que presten aquest servei en més de 10.000 llocs distribuïts per tot el país.

"Veure com canvien les cares de les mares que acudeixen al control de creixement, dóna una visió real de la feina que fa UNICEF per ells. La preocupació es torna il · lusió quan surten d'aquests llocs ", va dir Eva González durant la seva visita a la regió de Wolaita Sodo, on els 170.000 nens que hi viuen reben l'atenció necessària per evitar i tractar la desnutrició.
 
Coincidint amb aquest viatge, Eva González ha estat nomenada Amiga d'UNICEF Comitè Andalusia, amb el qual col·labora des de 2008. En aquests anys ha donat suport nombroses campanyes i projectes a la comunitat andalusa a favor de la infància.
 
Tant Eva González com Ràdio Televisió d'Andalusia, RTVA, se sumen a la lluita contra la desnutrició infantil. Canal Sud posarà en marxa una programació especial per conscienciar la població sobre la situació de milions de nens a Etiòpia, a través de diversos reportatges elaborats durant aquesta visita al país africà.