Els joves van participar en la construcció d’un nou Egipte

Els joves han tingut un gran protagonisme en els canvis que s’estan produint a Egipte.  L’objectiu d’UNICEF al país és fomentar la seva capacitat de participació proporcionant-los més eines i oportunitats.

.

"Hem d’aprofitar aquesta excel·lent oportunitat i seguir treballant sobre el recent descobert esperit revolucionari que els joves egipcis han creat", va dir l’ambaixador d’UNICEF Egipte, Khaled Abol Naga.

"Hem d’unir-nos com a societat per canalitzar aquesta energia cap a la construcció d’un Egipte lliure, modern, orgullós i socialment just amb la participació dels nostres joves", va afegir.

Amira, un exemple de participació juvenil

[]

"Ara puc somiar amb ser part del desenvolupament del meu país. Tenim un nou esperit, un nou Egipte", va afirmar Amira, una estudiant d’institut de 18 anys.  “Els joves lideraran aquest país amb noves idees, utilitzant la darrera tecnologia".

El 20% de la població d’Egipte té entre10 i 19 anys. Els adolescents han jugat un rol essencial no només en les manifestacions, sinó també en la prevenció de saquejos i robatoris després de la manca de seguretat al seu país.

Després de què les forces policials es retiressin dels carrers el 28 de gener, els joves es van unir per protegir el veïnat i llars dels milers de presos que havien fugit.  Van organitzar els anomenats “comitès populars” per protegir les seves cases.  “Això ens va unir més", va explicar Hassan Morsi, de 19 anys.

Els joves protegeixen el seu país

A mesura que les protestes es van intensificar, els joves van formar unacadena humana al voltant del Museu Egipci a El Caire i al voltant de la Biblioteca d’Alexandria per evitar saquejos.

A més, després de la nit de celebracions, Samah Yehia, de 17 anys, amb altres companys es van dedicar a netejar part d’El Caire. Van portar escombres, fregadores, cubs i llaunes de pintura que havien comprat amb els seus estalvis.  Per a Samah és la seva “petita contribució” als canvis que hi ha al seu país.

Construir un nou Egipte amb els joves

Molts joves egipcis, davant la manca d’instruments per expressar les seves queixes i preocupacions, van utilitzar els mitjans socials, com Facebook i Twitter, per coordinar l’aixecament.

En l’actualitat, hi ha molts grups actius de joves usant els mitjans socials per donar la seva visió sobre el futur d’Egipte, esperant que aquest debat d’idees es tradueixi en una major participació dels joves en la construcció d’un nou Egipte.