David Villa: "L'esport Ensenya Valors com el respecte i l'Esforç"

El jugador del FC Barcelona i Amic d'UNICEF Espanya, David Villa, va participar ahir juntament amb el seu company d'equip Thiago Alcántara, en una trobada amb infants organitzat per UNICEF amb el FCBarcelona a Dallas, en el marc de l'aliança del club amb el Fons de les Nacions Unides per la Infància. En l'acte també hi van participar els directius del Barça Jordi Cardoner i Ramón Pont, i el Director Adjunt d'Operacions d'UNICEF, Lawrence Picard.

 

La trobada va tenir lloc al centre YMCA a Lakeside, Dallas. Allà, un grup de més de 30 infants del YMCA, de la lliga infantil de futbol i de famílies que col·laboren amb UNICEF, van dialogar amb els dos jugadors de futbol sobre la importància de l'esport per als més joves.

David Villa va explicar que, quan era un nen, jugar a futbol li va servir per "aprendre de moltes persones, dels meus companys, dels meus entranadors... no només futbol. L'esport ensenya valors com el respecte, el treball i l'esforç que són necessaris per aconseguir coses". Thiago Alcántara va dir que "quan un fa el que li agrada i gaudeix fent-ho, sempre desenvoluparà les seves habilitats per ser el millor que pugui ser". 

UNICEF aplica l'esport al seu treball, que forma part del programes que dóna suport en diversos països per aconseguir objectius de desenvolupament com ara millorar la salut dels infants, augmentar les seves opcions de supervivència, assegurar l'accés a l'educació, prevenir el VIH/SIDA i protegir els infants de l'explotació i l'abús. 

Ramon Pont va intervenir en l'acte per assenyalar que "UNICEF i el FC Barcelona estem aquí per seguir endavant amb la nostra exitosa col·laboració pels infants del món. Durant els últims cinc anys el FC Barcelona ha donat suport als esforços d'UNICEF per salvar i millorar la vida de centenars de milers d'infants".
 
Por últim, Lawrence Picard va destacar la importància del suport del FC Barcelona indicant que "UNICEF està molt orgullós d'aquesta aliança, que ha ajudat a millorar la vida de més de 400.000 infants. Creiem que aquesta aliança és un exemple de com l'esport contribueix a un canvi social per als infants". En la pròxima fase de l'aliança, la col·laboració estarà orientada a iniciatives d'educació i esport que reportaran resultats tangibles per als infants.