Davant la crisi política de la Costa d’Ivori, cal protegir els infants

La crisi política a la Costa d’Ivori pot posar en risc la situació de la infància al país. UNICEF ha demanat als líders del país que, mentre duri la inestabilitat política, assegurin la protecció dels nens i les nenes davant episodis violents, que garanteixin l’accés a l’escola i als serveis sanitaris.

En qualsevol crisi o emergència, la infància és sempre la més vulnerable. Davant aquesta situació, UNICEF demana als líders comunitaris un treball de responsabilitat a favor de la infància del país.

UNICEF i els seus aliats estan atenent les necessitats dels desplaçats interns i d’aquells que han creuat les fronteres cap a Libèria i Guinea. Més de28.000 ivorians, dels quals més del 75% són infants i dones, s’han refugiat a comunitats deLibèria, on les famílies que els acullen ja tenien problemes per accedir a aliments, refugi, aigua, sanejament i serveis sanitaris.

El preu dels alimentss’haincrementat gradualment a la regió occidental de la Costa d’Ivori des de l’inici de la crisi. A llarg termini, aquest fet pot afectar la situació nutricional dels infants que viuen a les famílies més pobres i que s’han vist obligades a utilitzar les seves reserves.

Repartiment de subministraments

A l’oest de la Costa d’Ivori, UNICEF ja ha distribuït 20 tones de subministraments a l’oest per assistir la població necessitada. També s’ha preparat una campanya contra la febre groga per evitar que s’estengui el brot que està afectant dos districtes del país, i que ja ha causat la mort de 25 persones des de finals d’octubre de 2010.