Catalunya amb Haití

Coincidint amb el primer any del terratrèmol que va assolar Haití, deu organitzacions de Catalunya han unit esforços en la iniciativa “Catalunya amb Haití: Haití, un terratrèmol que dura segles”.

La iniciativa pretén informar elsciutadans sobre la situació en què es troba la població haitiana un any després del terratrèmoli quin és eltreball que estan realitzant lesorganitzacions de Catalunya.

També ret homenatge a les víctimes del terratrèmol, de manera que es realitzaran diferents actes en els quals s’analitzarà el passat, el present i el futur d’Haití.

Organitzacions participants

La lidera la Federació d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD) a Catalunya, que actua com a entitat aglutinadora de la resta d’organitzacions que hi participen.

En el llistat de les ONG participants es troben: Acció contra la Fam, Ajuda en Acció, Assemblea de Cooperació per la Pau, Creu Roja Catalunya, Farmamundi, Intermón Oxfam, Mans Unides, Observatori del Deute en la Globalització, Save the Children i UNICEF.

Activitats per Haití

Entre les activitats que s’han organitzat destaca unaexposició de fotografies i vídeos de les ONG que participen en la iniciativa. L’exposició, que té lloc alPalau Robert de Barcelona, es va inaugurar el passat 18 de gener i podrà visitar-se fins al pròxim 13 de febrer.

A més, s’ha programat per al pròxim 30 de gener una bicicletada popular i la representació de l’obra de teatre “Pas a pas cap a la pau”.

L’agenda de la campanya la tancarà l’1 de febrer la taula rodona “La cobertura informativa de l’emergència. Quina imatge hem donat del poble haitià?”, moderada per Rita Marzoa, directora i presentadora del programa de Catalunya Ràdio Solidaris. Hi participaran Antonia Paradela, que va ser directora de comunicació d’UNICEF Haití després del terratrèmol, i Eduard Sanjuan, director i periodista de TV3.

Programa activitats Catalunya amb Haití