Catalunya amb Haití

Coincidint amb el primer any del terratrémol que va assolar Haití, deu organitzacions catalanes han unit esforços en la iniciativa Catalunya amb Haití: Haití, un terratrémol que dura segles.

La iniciativa cerca informar elsciutadans sobre la situació en què es troba la població haitiana un any després del terratrémoli quina és la tasca que hi fan lesorganitzacions catalanes.

També ret homenatge a les víctimes del terratrémol, per a la qual cosa es faran diversos actes on s’analitzarà el passat, el present i el futur d’Haití.

OrganiTzaciONs participants

La iniciativa és liderada per la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD), que actua com a entitat aglutinadora de les altres entitats que hi participen.

En la llista de les ONG participants hi ha Acció contra la Fam, Ajuda en Acció, Assemblea de Cooperació per la Pau, Creu Roja Catalunya, Farmamundi, Intermón Oxfam, Mans Unides, Observatori del Deute en la Globalització, Save the Children i UNICEF.

ActiviTATS pEr Haití

Entre les activitats que s’han organitzat destaca unaexposició de fotografies i vídeos de les ONG que participen en la iniciativa. L’exposició, instal·lada alPalau Robert de Barcelona, es va inaugurar el 18 de gener i es pot visitar fins al 13 de febrer.

A més a més, s’ha programat per al 30 de gener una bicicletada popular i la representació de l’obra de teatre Pas a pas cap a la pau.

L’agenda de la campanya es tancarà l’1 de febrer amb la taula redona: “La cobertura informativa de l’emergència. Quina imatge s’ha donat del poble haitià?”, moderada per Rita Marzoa, directora i presentadora del programa de Catalunya Ràdio Solidaris. En esta taula participaran Antonia Paradela, que va ser directora de Comunicació d’UNICEF Haití després del terratrémol, i Eduard Sanjuan, director i periodista de TV3.

Programa de les activitats de Catalunya amb Haití