Gota a gota: 75 anys portant aigua a la infància

En aquest Dia Mundial de l'Aigua recordem els èxits aconseguits en les darreres dècades i els reptes que se'ns presenten i, sobretot, donem les gràcies a totes les persones que ho fan possible en posar les seves gotes. Cada  gota compta!

Dos mujeres y sus hijos junto a un pozo perforado instalado por UNICEF en 1982 en su aldea, en Nigeria.


UNICEF porta 75 anys treballant per dur aigua a tots els nens i nenes del món. En les últimes dècades, els reptes als quals s'enfronta la humanitat respecte a l'aigua han canviat: ara disposem de tecnologies més eficaces però l'amenaça de la crisi climàtica, dels conflictes i de les pandèmies fan que el moment actual sigui clau per incrementar els nostres esforços. El dret a l'aigua ens motiva perquè tots posem la nostra gota. Cada gota compta!

Avui proposem treballar amb dues fotos a l'aula que ens poden ajudar a parlar sobre diferents aspectes relacionats amb el dret a l'aigua. 

 

Dues fotos reflex de dècades de treball


A la foto que encapçala aquest post veiem un pou que va ser instal·lat per UNICEF el 1982 a Imo (Nigèria), com a part d'un projecte de suport rural. És un model Mark II, amb una bomba manual que permet extreure aigua neta d'un aqüífer subterrani al què s'ha pogut accedir perforant el sòl i instal·lant una canonada de diversos metres. Aquest tipus d'instal·lacions requereixen de maquinària i eines que no sempre estan disponibles en alguns llocs del planeta.

Una niña se lava las manos con el agua de un tanque instalado en un campamento de refugiados.

En aquesta altra foto veiem a Hamsatou, de 13 anys, mentre es renta les mans al campament per a desplaçats de Socoura, a Mali. Va fugir del seu poble en 2019 quan va ser atacat per tropes armades: "Estava aterrida. Vaig pensar que em matarien". El risc que suposa l'expansió de la pandèmia de la COVID-19 en els campaments de desplaçats i refugiats ha portat a UNICEF a donar formació a nens i nenes perquè puguin al seu torn informar altres habitants sobre temes d'higiene i salut en Socoura. Hamsatou és una d'elles i visita altres nens i nenes porta a porta per explicar-los la utilitat de rentar-se les mans amb aigua i sabó i mantenir la distància física. Ara sent enfortida la seva autoconfiança i li agrada el respecte que rep de les noies i nois de la seva edat.

En el Dia Mundial de l'Aigua… Posa la teva gota!

#gotesUNICEF

Dorsales de la carrera de gotas de UNICEF decorados con dibujos sobre una mesa

Curses de gotes: Dorsals amb molta personalitat

En moltes curses de gotes, cada participant personalitza el seu dorsal convertint-lo en una peça única. Art, esport i s…

 

Posa la teva gota!

Cada any són més els centres educatius que posen la seva gota pel dret d etota la infància a l'aigua i a un medi ambient saludable. Participa organitzant una cursa solidària en el teu centre. Cada gota compta!

DescOBREIX-NE MÉS