Aigua per dret - La salut, la higiene i el sanejament

Fins i tot en llocs on l'aigua és abundant, la manca de condicions higièniques i d'aigua potable pot ser un problema. Així ho descobreix Fredo visitant Moskitia, una comunitat a la selva d'Hondures on els nens i nenes aprenen a usar l'aigua de manera que sigui una font de salut i no de problemes..

 

La Moskitia és una regió situada a la costa oriental hondurenya i forma part del Departament Gracias a Dios, el segon departament més gran d'Hondures. En aquesta regió extensa de la selva hondurenya hi viuen 5 poblacions indígenes diferents, amb les seves pròpies llengües. L'accés a l'aigua potable apta per al consum, així com les pràctiques de cura i ús correcte de la mateixa suposen un repte a causa de l'aïllament de la zona de la resta de país, i a les infraestructures disponibles. UNICEF Hondures, amb la col·laboració de l'organització local Agua para el Pueblo, promou pràctiques comunitàries d'ús de l'aigua i dota d'infraestructures bàsiques perquè l'aigua potable arribi a les escoles i els infants puguin anar-hi i continuar els seus estudis en condicions adequades.

 

Agraïments:
  • A l'equi directiu de les escoles visitades a Puerto Lempira i la comunitat Takaratara.
  • A totes les nenes i nens que ens van explicar les seves experiències i ens van ensenyar les seves escoles i comunitats.
  • Agraïment especial per a: UNICEF Hondures,  Héctor Espinal i Juan Daniel Atienzar.
 

Posa la teva gota!

Cada any són més els centres educatius que posen la seva gota pel dret d etota la infància a l'aigua i a un medi ambient saludable. Participa organitzant una cursa solidària en el teu centre. Cada gota compta!

DescOBREIX-NE MÉS