Curses de gotes: Dorsals amb molta personalitat

En moltes curses de gotes, cada participant personalitza el seu dorsal convertint-lo en una peça única. Art, esport i solidaritat s'uneixen pel dret a l'aigua.

 

Varios dorsales decorados con dibujos sobre una mesa

 

Per personalitzar un dorsal de les curses de l'aigua d'UNICEF només cal una mica de color, una mica d'imaginació i un missatge que expressar. D'aquesta manera, a través dels dorsals, cada cursa es converteix en un esdeveniment esportiu, solidari i artístic que reivindica el dret a l'aigua potable, el sanejament i la higiene en tot el món.

Com aconseguir inspiració?

Unir expressió plàstica, educació física i coneixements sobre l'aigua i la seva importància en aquestes vides pot fer de les curses una activitat educativa altament significativa per al nostre alumnat. En funció de l'edat i grau de maduresa de cada grup:

  • Pots treballar el tema del dret a l'aigua prèviament a la cursa, fent servir els recursos associats a l'exposició "Aigua: cada gota, un tresor" o els recursos i històries que publiquem al nostre web. Cada recurs té imatges, activitats i elements de reflexió que poden servir de base per a un dibuix.
  • També pots lligar el dret a l'aigua als Objectius de Desenvolupament Sostenible. L'objectiu nº 6 sobre aigua i sanejament té 6 metes que poden transformar-se en dibuixos.
  • Si no et ve de gust, no cal dibuixar: una frase, un lema o una reivindicació també serien atractius, especialment si s'utilitzen tècniques de cal·ligrafia o retolació.
  • Fins i tot si cada dorsal només inclou el nom de cada participant o el seu número de carrera, podem afegir-li alguna decoració.
  • Les tècniques poden ser de tota mena, sempre que el paper del dorsal les admeti, que no hi hagi risc de transferència a la roba durant la cursa i que no s'afegeixi pes en córrer. La lleugeresa és important en una cursa!

Algunos ejemplos de dorsales personalizados

 
Un niño muestra su dorsal de la carrera de gotas de UNICEF

CEIP Alfonso VI (Toledo)

 
Una chica muestra su dorsal de la carrera de gotas de UNICEF

Colegio Luyfe (Madrid)

 
Dos niños y una niña decoran sus dorsales en un aula

CEIP Príncipe Felipe (Umbrete)

 
Un grupo de estudiantes y su profesor posan junto a la exposición del agua de UNICEF portando unos carteles sobre la carrera de gotas

Colegio Fray Juan de la Cruz (Segovia)

 
Unas niñas muestran sus dorsales decorados para la carrera del agua de UNICEF

Colegio Alameda (Madrid)

 
Niños y niñas corren en una carrera de gotas de UNICEF llevando sus dorsales decorados

EEI Monte do Alba (Vigo)

 
Una chica muestra su dorsal de la carrera de gotas de UNICEF, en el que ha escrito un mensaje

Colegio Luyfe (Madrid)

Comparteix els teus dorsals!

T'animes a decorar els dorsals de la teva propera cursa de l'aigua d'UNICEF? Podeu fer fotografies del procés, del resultat i de les curses i pujar-les al vostre bloc o compartir-les en xarxes socials amb el hashtag #GotesUNICEF. Ens agradarà molt poder veure les vostres obres d'art solidari!

 

 

Posa-hi la teva gota!

Organitza una cursa al teu centre educatiu pel dret a l’aigua i a l’educació al Níger.

 

 

Inscripció