Curses de gotes: Dorsals amb molta personalitat

En moltes curses de gotes, cada participant personalitza el seu dorsal convertint-lo en una peça única. Art, esport i solidaritat s'uneixen pel dret a l'aigua.

 

Varios dorsales decorados con dibujos sobre una mesa

 

Per personalitzar un dorsal de les curses de l'aigua d'UNICEF només cal una mica de color, una mica d'imaginació i un missatge que expressar. D'aquesta manera, a través dels dorsals, cada cursa es converteix en un esdeveniment esportiu, solidari i artístic que reivindica el dret a l'aigua potable, el sanejament i la higiene en tot el món.

Com aconseguir inspiració?

Unir expressió plàstica, educació física i coneixements sobre l'aigua i la seva importància en aquestes vides pot fer de les curses una activitat educativa altament significativa per al nostre alumnat. En funció de l'edat i grau de maduresa de cada grup:

  • Pots treballar el tema del dret a l'aigua prèviament a la cursa, fent servir els recursos associats a l'exposició "Aigua: cada gota, un tresor" o els recursos i històries que publiquem al nostre web. Cada recurs té imatges, activitats i elements de reflexió que poden servir de base per a un dibuix.
  • També pots lligar el dret a l'aigua als Objectius de Desenvolupament Sostenible. L'objectiu nº 6 sobre aigua i sanejament té 6 metes que poden transformar-se en dibuixos.
  • Si no et ve de gust, no cal dibuixar: una frase, un lema o una reivindicació també serien atractius, especialment si s'utilitzen tècniques de cal·ligrafia o retolació.
  • Fins i tot si cada dorsal només inclou el nom de cada participant o el seu número de carrera, podem afegir-li alguna decoració.
  • Les tècniques poden ser de tota mena, sempre que el paper del dorsal les admeti, que no hi hagi risc de transferència a la roba durant la cursa i que no s'afegeixi pes en córrer. La lleugeresa és important en una cursa!

Comparteix els teus dorsals!

T'animes a decorar els dorsals de la teva propera cursa de l'aigua d'UNICEF? Podeu fer fotografies del procés, del resultat i de les curses i pujar-les al vostre bloc o compartir-les en xarxes socials amb el hashtag #GotesUNICEF. Ens agradarà molt poder veure les vostres obres d'art solidari!

 

 

Posa-hi la teva gota!

Organitza una cursa al teu centre educatiu pel dret a l’aigua i a l’educació al Níger.

 

 

Inscripció