Els drets humans a l'aigua i al sanejament

Aquesta petita guia ens presenta algunes claus per poder posar en pràctica el dret a l'aigua, el sanejament i la higiene i per valorar si s'acompleix al nostre  entorn
Los derechos humanos al agua y el saneamiento

L'aigua potable i el sanejament estan reconeguts com a dret humà des del 2010, a travès de la Resolució 64/292 de l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Aquesta guia de cinc pàgines resumeix les claus per fer d'aquest dret una realitat per a totes les persones del món: que l'aigua, el sanejament i la higiene estiguin disponibles, siguin accesibles, assequibles, tinguin suficient qualitat o seguretat i que siguin acceptables. El document indica, de manera clara i en un llenguatge apte per a l'aula de segon cicle d'educació primària i secundària,  aspectes de salut, econòmics i culturals en els què potser mai hi haviem pensat però que són essencials per a que cada persona pugui gaudir del seu dret a l'aigua. 

A més a més, tot i que algunes de les circumstàncies que apareixen reflectides en la guia són més freqüents de països en via de desenvolupament, és possible que algunes de les preguntes sobre sanejament i higiene ens serveixin per valorar la manera en què el dret a l'aigua queda garantit en el nostre centre educatiu (per exemple: disponibilitat de sabó als banys).

DescarREga el PDF

 

 

Conceptes clau: drets de la infància, drets humans, aigua, sanejament, higiene.

Adreçat a: docents d'Educació Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, equips directius de centres educatius, tècnics municipals d'infància, famílies.

Disponible en PDF en: CAS | ENG

Edita: Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans

 

Posa la teva gota!

Cada any són més els centres educatius que posen la seva gota pel dret d etota la infància a l'aigua i a un medi ambient saludable. Participa organitzant una cursa solidària en el teu centre. Cada gota compta!

DescOBREIX-NE MÉS