Veus de pau

Activitat per a educació secundària per aprendre a aplicar unes passes bàsiques en resolució de conflictes. A més a més, descobrirem el poder de la comunicació i l’art en l’assoliment de la pau a través d’un documental i la música de Abraham Mateo.

 

Que l'afrontament més ràpid a un conflicte sigui l'ús de la violència no vol dir que sigui el millor, ni el més durador. L'ús de la violència planteja problemes de respecte als drets humans i comporta un dany a les relacions entre persones i grups. No obstant això, en moltes situacions (especialment en les que ens afecten més de prop), pot semblar que una resolució pacífica del conflicte no és possible o que és difícil d'assolir.
 
Aquesta activitat proposa una metodologia d'afrontament del conflicte en 6 passos, que podem entrenar amb el nostre alumnat per poder posar-ho en pràctica quan ho necessitem.
 

A més a més, podrem descobrir el potencial que té la comunicació audiovisual i la música per a la difusió d'una cultura de pau, a través del documental "El viaje de Imanol" i del vídeo musical "Lánzalo", d'Abraham Mateo.

 

Descarrega el PDF

 

Conceptes clau: Pau, resolució de conflictes, comunicació, participació infantil i juvenil.

Dirigit a:  ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Edita: UNICEF España

Descarregar PDF: CAT | CAS | EUS | GAL | VAL

Activitats i recursos per al Dia de la Pau