Colors de pau

Una activitat per a educació infantil que ens ajudarà a descobrir que el color simbòlic de la pau és el blanc però que tots els colors poden ser colors de pau.

 

Tradicionalment, es representa la pau amb un colom blanc que porta una branqueta d'olivera al bec, però al món hi ha coloms de tots els colors i elles també poden ser un símbol de pau. Celebrem els colors de la pau!

Aquesta activitat, orientada a nenes i nens d'Educació Infantil, ens ajuda a identificar un símbol clàssic de la pau: el colom. A més a més, l'activitat promou un gir important que permet educar en una idea de pau lliure de prejudicis: tot i que el blanc és el color tradicionalment associat a la pau (i té una funció pràctica, per exemple, en hissar la bandera blanca), a la llarga pot portar a una associació del blanc amb el bo i el fosc amb el dolent. Per evitar que aquest prejudici s'instal·li al nostre alumnat des de la infància proposem pintar coloms de la pau de tots els colors. Totes els coloms poden ser coloms de la pau i tots els nens i nenes poden ser defensors de la pau, qualsevol que sigui el seu color.

Descarrega el PDF

Conceptes clau: Pau, conflictes, discriminació, racisme, imatges, estereotips, igualtat.

Dirigit a:  Educació Infantil i primers cursos d'Educació Primària, docents de Formació Professional (Educació Infantil).

Edita: UNICEF España

Descarregar PDF: CAT | CAS | EUS | GAL

Activitats i recursos per al Dia de la Pau