La Reina Sofía visita l'exposició 'Infancia'

Infancia. Fotografías de Isabel Muñoz va contar ahir amb la visita de SM la Reina Sofía i el Premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus, els quals van voler conèixer aquest retrat de la infància realitzat per la fotògrafa Isabel Muñoz, arran d'un projecte amb El País Semanal i UNICEF Espanya, el qual s'ha convertit en l'exposició que ha obert les seues portes al marc de la V Cimera Mundial de Microcrèdits al Museu Patio Herreriano de Valladolid, on es podrà visitar fins a finals de gener de 2012.

Isabel Muñoz i el comissari de la mostra, Manuel Blanco, van acompanyar a SM la Reina, qui va mostrar gran interès per la situació i l'entorn on viuen els infants que l'integren. La Reina Sofia va estar acompanyada també, entre d'altres personalitats, per la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Soraya Rodríguez; la Consellera de Cultura de Castella i Lleó, Alicia García; l'Alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva; la Presidenta d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo; el Vicepresident d'UNICEF Comitè Castella i Lleó, José María Lara; i l'atleta Mayte Martínez, Amiga d'UNICEF.

L'exposició Infancia. Fotografías de Isabel Muñoz reflecteix a través d'imatges, vídeos i textos,les realitats i els drets d'infants de 20 països d'Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia. Patrocinada i organitzada per UNICEF, la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional del MAEC, la Campanya de la Cimera del Microcrèdit i el Museu Patio Herreriano de Valladolid, la mostra ofereix una visió sobre elsavanços i els reptes que presenta la infància al segle XXI, a través de la vida de cadascú dels infants retratats.

Els retrats van ser realitzats a 2009, a partir d'una idea original de El País Semanal amb motiu del 20 Aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant. Isabel Muñoz, Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2009, va viatjar a 20 països per a captar a través de la seua càmara les realitats vitals de les noves generacions d'aquests països, amb els periodistes de El País Semanal, Lola Huete, Rafael Ruiz, Pablo Guimón, Quino Petit i Sergio C. Fanjul.

Més de setanta profesionals d'UNICEF i dinou ONG amb les que treballa habitualment van participar al projecte, el qual no hauria sigut possible sense la implicació dels infants i les seues famílies en cadascun dels països.

Manuel Blanco, Comissari de Infància, crea per a aquesta exposició una instal•lació on els infants, dempeus en l'espai,cobren vida i es barrejen amb el públic, establint vincles amb els visitants, implicant-los amb les seues històries i explicant els drets que han de protegir-los. Infancia ha rebut ja més de mig milió de visitants en les seues anteriors itineràncies als caixaForum de Barcelona i Madrid, i l'IVAM de València.