UNICEF treballa per donar suport a les dones i els nens afectats per la crisi de Líbia

Gairebé 100.000 persones ja han fugit a través de les fronteres per escapar de la violència i l’extensió del conflicte a Líbia. UNICEF ha enviat dos equipaments tècnics a Egipte i a Tunis, que estan treballant en les prioritats de protecció infantil, aigua, sanejament i higiene, a més de coordinar i gestionar les operacions d’emergència.

Es calcula que de les 100.000 persones que estan fugint del país, unes 40.000 han creuat la frontera des de Líbia a Tunis, i unes 55.000 ho han fet cap a Egipte.

Aquesta primera onada de desplaçats per la crisi aLíbia està formada sobretot per homes, nacionals d’Egipte i Tunis que estan retornant, o d’altres països.  Si el conflicte continua al país, és probable que les xifres augmentin i provoquin un increment en el nombre de famílies que fugen, sobretot les mésvulnerables, fet que afectarà especialment dones i nens.

Preocupació per la protecció i l’accés als serveis bàsics

Encara que no hi hagi informes sobre les necessitats humanitàries al país, la preocupació sobre l’accés de la població, isobretot dels ferits, als serveis desalut creix per moments.  També preocupa l’accés als serveis bàsics en tot el país, arran, sobretot, del bloqueig de les rutes de subministraments de productes bàsics.

Encara no hi ha detalls sobre la situació al país, que segueix sent imprevisible, s’esperen casos significatius d’abusos de drets humans, i existeix una gran preocupació sobre la  protecció de la població, arran de la  interrupció de l’atenció sanitària i de la manca d’accés a les instal·lacions.

UNICEF treballa en l’emergència

UNICEF ha començat a mobilitzar recursos humans a gran escala des de la seva oficina regional i seu a Nova York.  S’han enviat dos equips tècnics a Egipte i a Tunis, que estan treballant en les prioritats de protecció infantil,aigua, sanejament i higiene,  a més de coordinar i gestionar les operacions d’emergència.

També s’estan portant a terme els preparatius necessaris per tenir una presència operativa a Líbia.  Un equip de resposta immediata, format per 14 membres, està preparat per traslladar-se sobre el terreny tan aviat com la situació ho permeti.