"La solidaritat d’Espanya amb Haití és una solidaritat d’individus, de famílies, d’empreses", Françoise Gruloos

La Representant d’UNICEF a Haití, Françoise Gruloos- Ackermans, va explicar la situació d’Haití i la tasca d’UNICEF després de l’emergència en una trobada amb donants i socis que donaren suport a l’organització durant l’emergència.

"Hem de seguir treballant a Haití. Existeix un compromís d’UNICEF. Estem creant expectatives per a la infància.  És un país que no ens podem oblidar”, va afirmar Françoise Gruloos.

En l’acte també hi foren presents la Presidenta de UNICEF España, Consuelo Crespo, i la Directora Executiva d’UNICEF España, Paloma Escudero.

"Estem aquí per donar-vos les gràcies, retre comptes i perquè no ens oblidem d’Haití”, va afirmar Consuelo Crespo. "Tenim l’obligació de transformar aquesta tragèdia en una oportunitat".

La Presidenta d’UNICEF España va recordar, a més, que Espanya ha estat un dels països que més han aportat a Haití, amb 24 milions de dòlars.

"Mai hem tingut un terratrèmol de tal magnitud com el d’Haití", va explicar Françoise, que agraí el suport de la societat espanyola. "La solidaritat d’Espanya amb Haití és una solidaritat d’individus, de famílies, d’empreses...", va afegir.

La infància d’Haití, un any després

[]

Françoise Gruloos-Ackermans féu un repàs del treball d’UNICEF en cada una de les àrees: salut, nutrició, aigua i sanejament i protecció de la infància.  En totes elles,  UNICEF està treballant molt durament i, malgrat les dificultats, s’han aconseguit èxits importants.

No obstant això, encara queda molt per fer en cadascuna de les àrees, i UNICEF s’enfronta també al repte de donar resposta a l’emergència del còlera, una malaltia prevenible i curable, tal i com va emfatitzar Gruloos.

Gruloos va explicar que la situació ja difícil que vivia la infància haitiana en el camp de la nutrició (1 de cada 3 nens patia desnutrició crònica abans del terratrèmol) va alertar  UNICEF, que temia que es produís una crisi nutricional greu.  No obstant això, el treball amb alimentació terapèutica i micronutrients ha evitat aquesta situació.

D’altra banda, Gruloos va explicar com l’educació ha estat des del primer moment un dels temes clau per a la reconstrucció d’Haití. "Els nens havien de recuperar la normalitat". Gràcies al programa Anar a l’Escola (Ir a la Escuela), es va aconseguir reobrir-les el 5 d’abril. Paral·lelament, UNICEF dóna suport a la seva construcció: en 2010 es van construir 94 escoles semipermanents i es pretén construir-ne 200.

Prioritats per a 2011

Gruloos va recordar que encara queda molt per fer a Haití.  Les prioritats d’UNICEF seran: assolir una educació universal de qualitat, protecció social,nutrició i donar resposta a l’epidèmia de còlera.