Crisi de Líbia: UNICEF envia equips i subministraments per respondre a les necessitats humanitàries

A mesura que creix la preocupació per l’augment del nombre de desplaçats i treballadors emigrants cap a Tunis, UNICEF està enviant personal i subministraments a la frontera occidental i oriental de Líbia per respondre a les necessitats humanitàries.

El Director d’Operacions d’Emergència d’UNICEF, Louis-Georges Arsenault va arribar ahir dimecres a Tunis per reunir-se amb representants del govern, agències de l’ONU i la Mitja Lluna Roja per parlar sobre les necessitats humanitàriesdetectades després dels avalots registrats a Líbia.

S’espera que els vols regulars contractats per UNICEF arribin a les dues capitals veïnes en els propers dies amb més de 160 tones de subministraments per cobrir les necessitats humanitàries immediates en les fronteres d’Egipte i Tunis, i per a una possible resposta a Líbia.

Es necessiten 7,2 milions de dòlars

Aquest primer enviament de materials inclou equipaments d’higiene, subministraments nutricionals i desuport psicosocial.

UNICEF està preocupat pels nens i dones que s’han vist greument afectats pels  avalotsproduïts a Líbia, malgrat que s’ha informat que el nombre de famílies que creua la frontera és baix fins al moment.

UNICEF ha realitzat un document titulat Necessitats Immediates (Necesidades Inmediatas) en què sol·licita7,2 milions de dòlars per atendre lesnecessitats urgents dels nens i les dones afectats per la crisi a Líbia. Aquest document alimentarà la crida de fons conjunta de les agències, que es produirà en els propers dies.

UNICEF està ampliant les operacions amb la finalitat de cobrir les necessitats de les persones que han fugit i dels treballadors emigrants desplaçats pels avalots a Líbia.

En ambdós costats de la frontera, UNICEF està treballant en col·laboració amb l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i les Societats de la Mitja Lluna Roja d’Egipte i Tunis.