Youssou N'Dour demana suport per als nens de la Banya d'Àfrica

L'Ambaixador de Bona Voluntat d'UNICEF Youssou N'Dour, després de reunir-se amb famílies afectades per la sequera en la Banya d'Àfrica, ha fet una crida als líders mundials africans i d'altres parts del món per trobar solucions duradores a aquestes crisis cícliques.

"Després de mirar a la cara i escoltar la veu d'aquells que estan atrapats en aquesta tragèdia, em sembla inacceptable que existeixin aquestes històries de sofriment i desesperació en aquests temps", va dir.

"Ha d'haver-hi un focus indivisible i que no es desviï sobre el que els està succeint als nens aquí en la Banya d'Àfrica. Cadascun de nosaltres té un paper que jugar en la resposta a les necessitats urgents d'aquests nens, i a fer el que sigui necessari per evitar que això torni a succeir”.

Visita als campaments de Dadaab

N'Dour es va reunir ahir amb refugiats somalis que viuen en els campaments deDadaab, en el nord-est de Kenya. A principis d'aquesta setmana, l'ONU va anunciar que el nombre de persones afectades per la fam a Somàlia s'havia duplicat, a750.000, des de juliol. Durant la seva visita als campaments de refugiats,N'Dour va veure de primera mà eltractament de nens amb desnutrició severa, els esforços d'immunització i lesescoles que es van obrir aquesta setmana en elscampaments. "Estic segur que les agències humanitàries estan fent tot el possible per arribar a aquells que necessiten la seva ajuda", va dir N'Dour. "Tenim la responsabilitat de fer el possible per poder arribar a tots els nens, per poder cobrir les seves necessitats immediates, garantir la seva salut i que estiguin protegits de tot dany." N'Dour va subratllar la necessitat d'un esforç col·lectiu, involucrant als líders africans i les comunitats locals, per evitar el cicle anual de sequera i malalties a la regió. "Amb els recursos i coneixements disponibles al món avui, em sembla intolerable que vegem aquestes situacions d'emergència una vegada i una altra", va dir. "Les nacions, els líders i les comunitats africanes, juntament amb altres líders mundials, han de prioritzar solucions duradores. Això significa l'enfortiment dels governs perquè realitzin inversions adequades en els serveis bàsics, defensin la pau perquè les persones no es vegin obligades a fugir de les seves llars i mitjans de vida, protegeixin el medi ambient perquè els pobles tinguin una manera de vida sostenible, i capacitin a les comunitats locals, que és d'on sorgirà el procés de canvi”.