VI Congrés espanyol de Lactància Materna a Àvila

 

Els dies 7, 8 i 9 d’abril tindrà lloc a Àvila, el VI Congrés espanyol de lactància materna, que reunirà un ampli ventall d’experts mundials sobre el tema.

El Congrés tindrà temes com VIH i lactància, immunologia i lactància i bancs de llet humana, entre altres molts temes.

Es tracta d’un lloc de trobada per intercanviar opinions i aprendre dels experts, amb l’objectiu de promoure la lactància materna.

Tota la informació sobre el Congrés es pot obtenir a través de la web de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN). A més, podeu consultar el programa de l’esdevenimentaquí

SUPORT A LA LACTÀNCIA

La iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i la lactància (IHAN) ha estat llançada per l’OMS i UNICEF per animar els hospitals, serveis de salut i sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement.

Des d’UNICEF, i a través de la IHAN, s’han assolit avenços en el compromís  institucional amb la lactància materna. S’han signat convenis de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum i amb els governs autonòmics per al seu desenvolupament.

Hospital Universitari Puerta de Hierro, reconegut

Ja hi ha 16 hospitals reconeguts com hospitals IHAN, recentment s’ha incorporat l’Hospital Universitari Puerta de Hierro. S’han dissenyat estratègies per transformar els hospitals en centres de salut i es donen cursos oficials de formació al personal sanitari.