VI Congrés Espanyol de Lactància Materna a Àvila

Els dies 7, 8 i 9 d’abril es farà a Àvila el VI Congrés Espanyol de Lactància Materna, que reunirà una àmplia nòmina d’experts mundials sobre la qüestió. 

El Congrés tractarà, entre altres qüestions, el VIH i la lactància, la immunologia i lactància i els bancs de llet humana.

Es tracta d’un espai de reunió per a intercanviar opinions i aprendre dels experts, amb l’objectiu de promoure la lactància materna.

Tota la informació sobre el Congrés es pot obtindre a través del web de la Iniciativa para la Humanización de la Asistencia al Nacimiento y la Lactancia (IHAN)(Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància). Així mateix, el programa del Congrés es pot consultar ací.

Suport a la lactància

L’OMS i UNICEF han impulsat la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) a fi d’animar els hospitals, els servicis de salut i les sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegisquen i promoguen la lactància materna exclusiva des del naixement.

Des d’UNICEF, i a través de la IHAN, s’han aconseguit avanços en el compromís institucional amb la lactància materna. S’han firmat convenis de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum i amb diversos governs autonòmics encaminats a fomentar-la.

Hospital Universitari Puerta de Hierro, centre reconegut

Ja hi ha 16 hospitals reconeguts com a hospitals IHAN. Fa poc s’hi ha incorporat l’Hospital Universitario Puerta de Hierro(Madrid). S’han dissenyat estratègies per a transformar els hospitals en centres de salut i s’oferixen cursos oficials de formació per a personal sanitari.