UNICEF mostra la seva preocupació pels avalots a Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica

 

"UNICEF està alarmat pels avalots continuats produïts en diversos països d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, i el seu impacte en els infants i adolescents", afirma en un comunicat Shahida Azfar, Directora Regional d’UNICEF a Orient Mitjà i Nord d’Àfrica sobre la violència a la regió.

Shahida Azfar afirma que a Bahréin, estàaugmentant la violència contra els manifestants, la majoria d’ells joves, fet que ha provocat un gran nombre de víctimes.

En el cas de la crisi de Líbia, Shahida Azfar va afirmar: "UNICEF continua preocupada per l’impacte de les hostilitats en les dones i els infants, i s’afegeix a les crides realitzades perquè totes les parts prenguin mesures necessàries perprotegir els civils". 

Violència a síria i iemen 

Alguns informes de Síria afirmen que dos joves han mort.   A més, "15 escolars foren arrestats temporalment i es va informar que foren maltractats durant la seva detenció", explica la directora Regional d’UNICEF a l’Orient Mitjà i Nord d’Àfrica.

Al Iemen, des de que van començar les manifestacions contra el govern a principis de febrer, s’ha informat de l’assassinat d’almenys 19 infants en les ciutats deSana’a, Ibb, Aden i Mukalla. La situació actual també afecta l’escolarització dels nens i les nenes. 

UNICEF INSTA A LA PROTECCIÓ DELS INFANTS

"La violència contra els infants és inacceptable. UNICEF insta a la protecció dels infants i adolescents costi el que costi i sota qualsevol circumstància", explica Shahida Azfar.

A més, la Representante afirma que "UNICEF s’afegeix a la crida realitzada pel Secretari General de Nacions Unides perquè tots els implicats realitzin un exercici de màxima contenció i facin tot el possible per evitar l’ús de la força i de més violència".