UNICEF està preocupada pels disturbis a l’Orient Mitjà i al nord de l’Àfrica

“UNICEF està alarmada pel seguit de disturbis que hi ha en diversos països de l’Orient Mitjà i del nord de l’Àfrica, i per l’impacte que tenen sobre els menors”, afirma en un comunicat Shahida Azfar, directora regional d’UNICEF a l’Orient Mitjà i al nord de l’Àfrica sobre la violència a la regió. 

Shahida Azfar afirma que a Bahrainaugmenta la violència contra els manifestants, la majoria dels quals són joves, cosa que ha provocat un gran nombre de víctimes.

En el cas de la crisi de Líbia, Shahida Azfar ha afirmat: “UNICEF continua preocupada per l’impacte de les hostilitats sobre les dones i els infants, i se suma a les crides que s’han fet perquè totes les parts prenguen les mesures necessàries a fi de protegir els civils”.

Violència a Síria i al Iemen

Alguns informes de Síria afirmen que dos joves han mort. A més a més, “15 escolars han sigut arrestats temporalment i s’ha informat que han rebut maltractaments durant la detenció”, explica la directora regional d’UNICEF a l’Orient Mitjà i nord de l’Àfrica.

Al Iemen, des que van començar les manifestacions contra el govern a principi de febrer, s’ha informat de l’assassinat de 19 infants almenys a les ciutats deSana’a, Ibb, Aden i Mukalla. La situació actual també afecta l’escolarització dels xiquets.

UNICEF insta a la protecció dels infants

“La violència contra els infants és inacceptable. UNICEF insta a la protecció dels menors per damunt de tot i en qualsevol circumstància”, afirma Shahida Azfar.

A més a més, la representant afegix que “UNICEF se suma a la crida feta pel secretari general de les Nacions Unides perquè tots els implicats facen un exercici de màxima contenció i facen tot el possible per evitar l’ús de la força i de més violència”.