UNICEF mostra el seu suport als afectats pel terratrèmol del Japó

 

El Director Executiu d’UNICEF, Anthony Lake ha volgut mostrar el seu suport i solidaritat amb els afectats pel terratrèmol i tsunami del Japó i ha ofert el suport d’UNICEF per protegir els infants afectats per aquesta catàstrofe.

Aquesta doble catàstrofe ha deixat el país i els seus amics atònits i desconsolats, i les noves amenaces causades pel terratrèmol i les seqüeles segueixen sent motiu de gran preocupació per a tots nosaltres", va declarar Lake. 

SUPORT ALS INFANTS

"A l’igual que en totes les emergències d’aquesta magnitud, els infants són els més vulnerables", va afirmar Lake.

A més, va explicar que UNICEF ha ofert tot el seu suport per protegir els nens i les nenes afectats per la catàstrofe i proporcionar-los tot l’ajut i els subministraments necessaris els propers dies.

De fet, UNICEF Estats Units i el propi Comitè del Japó estan recaptant fons per ajudar els infants afectats pelterratrèmol i el tsunami alJapó.

No es tracta d’una decisió usual, ja que Japó és un donant d’UNICEF. No obstant això, degut a la naturalesa sense precedents del desastre i el seu impacte sobre els infants, s’estanmobilitzant tots els recursospossibles persatisfer les necessitats dels infants.

Amb seu a Tokio, UNICEF porta treballant al Japó des de 1955 a través d’un comitè nacional. En més de 50 anys, s’ha generat una xarxa important de col·laboradors, gràcies a la qual es podran identificar les necessitats dels infants, identificar el suport que necessiten i els millors enfocaments per proporcionar-lo.