Suport i solidaritat d’UNICEF amb els afectats pel terratrémol del Japó

El director executiu d’UNICEF, Anthony Lake, ha volgut mostrar suport i solidaritat amb els afectats pel terratrémol i tsunami del Japó i ha oferit l’ajuda d’UNICEF a fi de protegir els infants afectats per esta catàstrofe.

“Esta doble catàstrofe ha deixat el país i els seus amics esborronats i desconsolats, i les noves amenaces causades pel terratrémol i les seqüeles continuen sent motiu de gran preocupació per a tots nosaltres”, ha declarat Lake.

Suport als infants

“Com en totes les emergències d’esta magnitud, els infants són els més vulnerables”, ha afegit Lake.

A més, ha explicat que UNICEF ha oferit ajuda per a protegir els infants afectats per la catàstrofe i proporcionar-los tota l’ajuda i els subministraments necessaris al llarg dels pròxims dies.

De fet, UNICEF, els Estats Units i el mateix Comité del Japó arrepleguen fons per a ajudar els infants afectats pel terratrémol i el tsunami al Japó.

No es tracta d’una decisió usual, ja que el Japó és un donant d’UNICEF. Però a causa de la naturalesa sense precedents del desastre i de l’impacte sobre els infants, es mobilitzen tots els recursos possibles a fi de satisfer les necessitats dels infants.

Amb seu a Tòquio, UNICEF funciona al Japó des de 1955 a través d’un comité nacional. Al llarg de 50 anys s’ha teixit al Japó una xarxa de col·laboradors significativa gràcies a la qual es podran determinar les necessitats dels infants, identificar l’ajuda que necessiten i la millor manera per a proporcionar-los-la.