UNICEF: la inestabilidad a Mali, un perill per a infants i mares

UNICEF ha advertit de l'impacte negatiu que la crisi al nord de Mali està tenint sobre la salut, ja que està afectant a les campanyes d'immunització i als centres de salut, molts dels quals han estat atacats.

D'aquesta manera, ha augmentat dramàticament el risc de contraure malalties com el còlera, el xarampió i la pòlio, i podria augmentar la mortalitat materna i infantil, tal com assegura George Fom Ameh, Responsable de Salut d'UNICEF a Bamako. La campanya prevista per a la setmana passadacontra la poliomielitis al nord no es va poder dur a terme, i degut a que hi ha persones creuant les fronteres hi ha la possibilitat que es propaguin malalties.Més de la meitat de tots els centres de salut han estat atacats i el nombre de professionals de salut s'ha reduït entre un 18 i un 27% respecte als existents anteriorment. També preocupa la falta d'atenció especialitzada per a les dones durant l'embaràs i el part, augmentant el risc de morts maternes i de nadons.

UNICEF ES prepara DAVANT un poSsible auGMENT del cólera

NicolasOsbert, Responsable d'Aigua, Salut, Sanejamenti Higiene d'UNICEF a Bamako, diu quetambé és probableun augment de casosde còlera.Aquesta malaltia és endèmica al país, i pel fet que el subministrament d'aigua s'havist afectatper l'escassetat de combustible al nord,UNICEF s'estàpreparant per fer front a un increment del nombre de casos.Es necessitaran mesures de prevenciódel còlera per unes 500.000 persones a Malia les zones de risc. Les mesures inclouen l'augmentdel nivell de clor en les xarxes d'aigua,formar les comunitats i el lliuramentde kitsd'aigua, salut, sanejamenti higiene.UNICEF ja hadistribuït kits d'aigua i sanejament- que inclouensabó iarticles domèstics de tractament d'aigua - per a 10.000 persones a les regions de Gao, Tombouctou,Ségou iMopti ies prepararan subministraments addicionalsabans de la temporada de pluges que comença al juliol.UNICEF també estàplanificant unacampanya de formació pública sobre el còlera i sol · licitarà recursos addicionals per fer fronta aquest problema greu.Al sud del país, on es troben el87 per cent dels infants en risc de desnutrició agudasevera, UNICEF està subministrantaliment terapèutic llest per utilitzar. UNICEFcontinua donant suport al Ministeri de Salut en el subministrament de medicamentsi atencióde la salut per les poblacions del sud.UNICEF ha fetuna crida de 33 milions de dòlars (25.840.000 d'euros) per fer front a aquesta emergència a Mali per als pròxims sis mesos, ifins ara ha rebutpoc mésde la meitat d'aquesta quantitat. A més, es necessitenaltres 4 milions de dòlars (3,3 milions d'euros) per fer front al còlera.