UNICEF intensifica el seu treball a Síria

UNICEF està accelerant els seus plans per ajudar els infants i famílies desplaçades per la crisi de Síria davant l'arribada del dur hivern en una regió on les temperatures poden baixar fins a prop dels 0 graus centígrads.

Les condicions climatològiques van esdevenir un dels principals temes que es van tractar durant una reunió celebrada aquest cap de setmana al campament de refugiats de Za'atari entre els líders comunitaris i els directors executius dels Comitès Nacionals d'UNICEF al Regne Unit, França, Alemanya i Països Baixos.
 
Els líders de la comunitat de refugiats van expressar la seva preocupació per l'impacte de les baixes temperatures en les famílies que van fugir de Síria només amb roba d'estiu —i que viuen principalment en tendes de campanya—, juntament dels efectes de les pluges i els forts vents. Uns 30.000 refugiats sirians, la meitat d'ells infants, s'han refugiat a les tendes de campanya d'aquest campament que es troba en una zona desèrtica del nord de Jordània.

1,2 milions de persones desplaçades dins de Síria i 300.000 de refugiades als països veïns

Al voltant de 1,2 milions de persones estan desplaçades dins de Síria, mentre que més de 300.000 persones s'han inscrit o estan a l'espera de registrar-se com a refugiats a Turquia, el Líban, Jordània i l'Iraq.

"UNICEF està intensificant els plans per ajudar els refugiats al nord de Jordània davant l'arribada de l'hivern, que serà especialment dur per als infants més petits", va dir Dominique Isabelle Hyde, Representant d'UNICEF Jordània. "La resposta d'UNICEF inclou roba d'abric per a nens, aigua calenta per a les dutxes i tendes de campanya preparades per a l'hivern on s'hi podran instal·lar espais de protecció de la infància i escoles".

Els 90 punts d'higiene, aigua i sanejamentubicats al campament de Za'atari han estat ensostrats, i a méss'han instal · lat 450 dutxes amb aigua calenta. UNICEF reemplaçarà també les casetes que són utilitzades com Espais Amics de la Infància perquè estiguin preparades per a l'hivern, amb una doble capa de tela i sòls amb una lleugera elevació. A més, s'han ampliat les instal · lacions utilitzades com aules, incorporant 15 noves unitats prefabricades prop de Ramtha. UNICEF també està intensificant les seves tasques per preparar contra el fred les persones ubicades a Síria, Turquia, el Líban i l'Iraq.

"Les necessitats són moltes i cada vegada majors, no només a Jordània sinó a Síria i als països veïns", ha dit David Bull, Director Executiu del Comitè Nacional d'UNICEF al Regne Unit. "El personal d'UNICEF i els seus aliats han estat treballant sense descans per fer front al creixent nombre de refugiats i proporcionar serveis essencials per als infants, com educació, protecció, aigua i sanejament. La nostra tasca ara és aconseguir els fons que UNICEF necessita desesperadament per seguir donant suport als infants."

Durant la seva visita al nord de Jordània, els directors executius dels Comitès Nacions d'UNICEF al Regne Unit, David Bull; França, Gerard Bocquenet; Alemanya, Christian Schneider i Països Baixos, Jan Bouke Wijbrandi, van poder veure de primera mà el treball de resposta d'UNICEF davant l'emergència, en àrees com l'educació, la protecció dels infants i aigua, sanejament i higiene. També es van reunir amb líders comunitaris representants dels refugiats, van poder veure el pou perforat per UNICEF per subministrar aigua a Za'atari, i van ser informats sobre la situació actual, per part del personal d'UNICEF a Síria i el Líban.