UNICEF ajuda les famílies desplaçades de la Costa d’Ivori en mig de la crisi

Els violents enfrontaments derivats de la crisi política que va esclatar a la Costa d’Ivori a principis d’aquest mes han provocat el desplaçament de milers de persones, gran part d’ells infants i dones.

“UNICEF ha prestat assistència als desplaçats des del començament de la crisi, passant pels llocs de control militar per entregar ajuda humanitària a lescomunitats altament vulnerables”, va dir l’encarregat d’UNICEF a la Costa d’Ivori, Sylvie Dossou.

“L’equip d’UNICEF i els nostres aliats han treballat des del principi en aquesta crisi per salvar moltes, moltes vides joves”, va afegir.

Dones i infants vulnerables

Moltes persones han perdut totalment les seves poques pertinences i les seves llars, moltes de les quals van ser saquejades i cremades durant els episodis de violència.

“UNICEF està distribuint mantes, estores per dormir, mosquiteres tractades amb insecticida, i està treballant per reunificar els infants amb les seves famílies”, va afirmar Eli Ramamonjisoa, cap de l’equip de camp de l’oficina d’UNICEF a Man, a l’oest del país.

“Però necessitem fer molt més i ens estem preparant per començar amb activitatseducatives irecreatives”, va assenyalar Ramamonjisoa. També va explicar que es duran a terme diferents sessions per prestarsuport psicològic davant el trauma,sessions sobre VIH/SIDA i violència de gènere. “Dormir a l’aire lliure o l’acumulació de persones fan els infants i les dones més vulnerables”, va afegir.

Col·legis tancats

[]

Un dels temes que està passant desapercebut en aquest context de crisi és que gran part dels col·legis no han tornat a obrir les seves portes des de les eleccions de novembre. “Estan tancats a causa de la crisi”, va explicar Soumahoro, de 18 anys. Quan se li va preguntar sobre quan voldria que tornés a obrir el seu col·legi, Soumahoro va respondre clarament: “El dilluns”.

Campanya de vacunació contra la febre groga

UNICEF ha previst dur a terme una campanya de vacunació contra la febre groga, que està adreçada a més de 830.00 adults i infants a quatre districtes del país.

Amb aquesta campanya de vacunació, es posa de manifest que “malgrat l’estancament polític al país, la tasca humanitària continua a la Costa d’Ivori i estem arribant als més vulnerables”, explica Sylvie Dossou.

Aquesta campanya és especialment important per evitar el brot que està afectant dos districtes del país i que des de finals d’octubre ha causat la mort de 25 persones.

Repartiment de subministraments

L’oficina d’UNICEF a Man està supervisant els esforços d’ajuda als campaments de desplaçats de tres ciutats de l’oest de la Costa d’Ivori: Danané, Duékoué i Man. La setmana passada, per exemple, UNICEF va distribuir un tanc de 5.000 litres d’aigua per al campament de Man.

Així mateix, també ha distribuït pastilles potabilitzadores d’aigua, galledes i sabó. El sabó i l’aigua potable sónessencials per protegir els infants de la deshidratació i el còlera, dos importants causes de mortalitat infantil.