UNICEF ajuda les famílies desplaçades de la Costa d’Ivori enmig de la crisi

Els violents enfrontaments derivats de la crisi política que va esclatar a la Costa d’Ivori a principi d’este mes han provocat el desplaçament de milers de persones, gran part de les quals són dones i infants.

“UNICEF ha dut ajuda als desplaçats des del començament de la crisi. Així, després de passar pels controls militars, ha entregatajuda humanitària a lescomunitats molt vulnerables”, ha afirmat l’encarregat d’UNICEF a la Costa d’Ivori, Sylvie Dossou.

“L’equip d’UNICEF i els nostres aliats han treballat des del principi en esta crisi per salvar moltes vides joves”, ha afegit.

Dones i infants vulnerables

Moltes persones han perdut totalment les poques pertinences que tenien i la casa, moltes de les quals van ser saquejades i cremades durant els actes de violència.

“UNICEF distribuïx mantes, estores per a dormir, mosquiteres tractades amb insecticida i treballa per reunificar els infants i les famílies”, ha afirmat Eli Ramamonjisoa, cap de l’equip de camp de l’oficina d’UNICEF a Man, a l’oest del país.

“Però necessitem fer molt més i ens preparem per a mamprendre activitats educatives irecreatives”, ha assenyalat Ramamonjisoa. També va explicar que es faran diverses sessions per a proporcionarajuda psicològica contra el trauma,sessions sobre VIH/sida i violència de parella. “El fet de dormir a l’aire lliure o l’aglomeració fa que els infants i les dones siguen més vulnerables”, va afegir.

ESCOLES TANCADES

[]

Una de les qüestions que passa desapercebuda en este context de crisi és el fet que gran part de les escoles no han tornat a obrir des de les eleccions del novembre. “Estan tancades a causa de la crisi”, ha dit Soumahoro, de 18 anys. Quan li han preguntat quan volia que la seua escola tornara a obrir, Soumahoro ha respost clarament: “Dilluns!”.

Campanya de vacunació contra la febre groga

UNICEF ha previst fer una campanya de vacunació contra la febre groga que va dirigida a més de 830.000 adults i menors en quatre districtes del país.

Amb esta campanya de vacunació es posa de manifest que, “a pesar de l’estancament polític al país, la tasca humanitària continua a la Costa d’Ivori i que arribem als més vulnerables”, afirma Sylvie Dossou.

Esta campanya és especialment important per a evitar el brot que ja afecta dos districtes del país i que des de final d’octubre s’ha endut 25 vides.

Repartiment de subministraments

L’Oficina d’UNICEF a Man supervisa els esforços d’ajuda als campaments de desplaçats a tres ciutats a l’oest de la Costa d’Ivori: Danané, Duékoué i Man. La setmana passada, per exemple, UNICEF va dur un depòsit de 5.000 litres d’aigua al campament de Man.

Així mateix, també ha distribuït pastilles potabilitzadores d’aigua, poals i sabó. El sabó i l’aigua potable sónessencials per a protegir els infants de la deshidratació i del còlera, dos causes importants de mortalitat infantil.