Terratrèmol al Nepal: com puc ajudar els infants i les seves famílies?

El nombre de morts provocats pel terratrèmol al Nepal no para de créixer. Avui ens hem despertat amb la xifra de més de 4.000 persones mortes. Katmandú ha quedat reduïda a runes i les famílies dormen al carrer per la por a que les rèpliques facin caure els pocs edificis que resten dempeus.

El número de morts provocats pel terratrèmol al Nepalno para de créixer. Avui ens hem despertat amb la xifra de més de 4.000 persones mortes. Katmandú ha quedat reduïda a runes i les famílies dormen al carrer per la por a que les rèpliques facin caure els pocs edificis que resten dempeus.

Els infants de Nepal estan vivint en primera persona el caos i l'horror posterior al sisme. El nombre de nens i nenes afectats s'ha quasi triplicat en menys de 24 hores i, segons les darreres estimacions, hi ha prop de 3 milions d'infants afectats pel terratrèmol i a UNICEF volem fer-los arribar l'ajuda per assegurar-los atenció i protecció especial.

Per tal de poder atendre tots els nens i nenes afectats et necessitem. Vols saber com pots ajudar els infants afectats pel terratrèmol? Et proposem 4 opcions per col·laborar:

1. Fes una donació al nostre web. És l'opció més ràpida mentre estàs llegint això i al formulari podràs aportar la quantitat que desitgis per ajudar.

2. Envia un SMS. En qualsevol moment des d'un telèfon mòbil pots enviar un SMS amb la paraula UNICEF al 38080*i amb aquest missatge solidari estaràs donant 4 euros per als infants del Nepal. No t'oblidis de confirmar-lo!

3. Fes-te soci o sòcia. Quan hi ha una emergència sobtada, UNICEF pot respondre ràpidament i amb eficàcia gràcies a lescontribucions periòdiques de totes les persones sòcies. Si vols que la teva ajuda sigui la primera a arribar en futures emergències, aquesta és la teva millor opció.

4. Difonaquesta informació tan com puguis. El més important és que les veus dels infants del Nepal s'escoltin. Explica i comparteix aquesta informació a les persones del teu entorn a través de les xarxes socials.

TERRatrèmol al NEPAL: LA SITUACIÓ DE La infància ja era crítica 

A UNICEF portem més de 40 anys treballant per la infància al Nepal, un país on la situació dels nens i nenes ja era crítica abans del terratrèmol: el 41% dels nadons i infants menors menors de 5 anys pateixen desnutrició crònica i un 65% de la població no té accés a un sanejament adequat. A més, les taxes de tràfic de persones i altres formes de violència contra els nens, i sobretot contra les nenes, són molt elevades. 

Ara estem treballant contrarellotge per respondre de manera immediata i eficaç a les necessitats dels infants enaiguasanejament i higiene,nutriciósaluteducació i protecció. Ja estem reforçant la nostra resposta a l'emergència amb més personal al Nepal.

*IMPORT DEL SERVEI SMS SOLIDARI 4€ ÍNTEGRE PER A UNICEF. L'usuari ha de respondre SÍ al SMS de confirmació per tal de realitzar la donació. Vàlid per Movistar, Vodafone, Orange i Amena. Operador titular del número: UNICEF España. c/ Mauricio Legendre, 36. 28046 Madrid. Teléfon d'atenció: 902228028, [email protected]. Informació legal i protección de dades a www.unicef.e