Sudan del Sud: infants que perden la seva infància

En Nyawuar, de 5 anys, i en Tasou, de 2, estan a punt de perdre la seva infància. Viuen en una petita tenda de campanya improvisada al camp per a desplaçats interns de Tomping, als afores de Juba. 

Comparteixen aquest espai amb altres 11 infants que també s'han vist obligats afugir de les seves cases a causa del conflicte alSudan del Sud. El camp acull uns 21.000 desplaçats que van escapar de la mort i la violència de Juba, la capital.

"No puc dormir, fa calor i no tinc llit. M'agrada això perquè la meva mare és aquí, i també els meus germans i germanes. A més tenim amics. Vaig veure molts nens que estan sols, i jo no vull estar sol", diu en Nyawuar.

Uns 429.000 infants estan desplaçats al Sudan del Sud. UNICEF està treballant per tenir subministraments preparats abans de l'inici de les pluges i prevenir un desastre.

L'amenaça d'inseguretat alimentària és real, ja que la violència i els desplaçaments han interromput la producció agrària nacional. Fins a la data s'han registrat 13.842 casos de desnutrició severa aguda.

Sudan del Sud: la resposta a la crisi humanitària

Des que va començar la crisi s'han distribuït subministraments d'emergència per valor de 8 milions de dòlars i les provisions van en augment, incloent-hi aliment terapèutic i suplements de vitamina A.

Més de 215.000 desplaçats reben aigua potable cada dia. Prop de 187.000 nens han estatvacunats contra el xarampió i 54.200 persones han estat vacunades contra el còlera de manera preventiva.

A més, 22.000 nens participen en activitats desuport psicosocial i més de 5.600tenen accés a activitats educatives.

Però UNICEF necessita urgentmentfons per atendre les necessitats de la població desplaçada pel conflicte durant el 2014: 54.700.000 d'euros, per poder donar resposta a la població afectada.