Sudan del Sud: el còlera s'uneix a la guerra i la fam

El còlera està present al Sudan del Sud. Se suma a la guerra i la fam, que ja són habituals al país més jove del món. 

Els malalts van arribant, un a un, amb l'ajuda de familiars i amics, al Centre de Tractament del Còlera, un pavelló aïllat a l'Hospital Universitari de Juba, al Sudan del Sud,on s'estan tractant més de 100 casos de còlera.

Encara que s'han vacunat 80.000 persones contra el còlera recentment, el Ministeri de Salut va confirmar el brot a Juba el 15 de maig.

Des que va començar l'epidèmia, el nombre de casos de còlera es duplica cada dia, fet que demostra que aquesta malaltia és mortal i altament contagiosa i s'està propaganda amb rapidesa. UNICEF està proporcionant ajuda integral amb urgència.

Així ho explica Claudia Vives, especialista en emergències d'UNICEF: "Hem instal·lat tres carpes per gestionar els casos. També treballem dins de l'hospital amb els metges i infermeres administrant sals de rehidratació oral a nens i dones malalts i a tots els pacients. Estem millorant el subministrament d'aigua i el sanejament dins de l'hospital. Comencem distribuint aigua potable, clor, desinfectant els materials i gestionant els residus".

Sudan del Sud: un somni convertit en malson

UNICEF tem el pitjor per als centenars de milers d'infants del Sudan del Sud, amb un brot de còlera aguaitant els ciutadans més joves de la nació més nova del món.

El somni d'un Sudan del Sud pacífic i saludable s'està convertint en un malson per als seus nens. Un 80% dels infants menors de 5 anys en els tres estats afectats pel conflicte corren un risc alt decontraure malalties i de morir.

I com el conflicte s'estén per tot el país, uns 50.000 nens podrien morir per desnutrició;740.000 menors de 5 anys estan en perill depatir inseguretat alimentària

Cal una intervenció urgent per salvarles vides dels infants més vulnerables.